Οι τσεχικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη την έναρξη εκστρατείας υποβολής σε διαγνωστικά τεστ για την Covid-19 σε ένα δείγμα 27.000 ατόμων που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου αυτής που προκαλεί ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2, προκειμένου να κάνουν μια μελέτη πάνω στην συλλογική ανοσία.

Σκοπός της μελέτης αυτής, η οποία θα αφορά σε πρώτο στάδιο 5.000 ανθρώπους, είναι να υπολογιστεί το ποσοστό του πληθυσμού που έχει προσβληθεί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ένας αριθμός ανθρώπων δεν περιλαμβάνεται στα στατιστικά στοιχεία για τα θετικά κρούσματα μολονότι έχει προσβληθεί – ούτε και οι ίδιοι δεν το ξέρουν επειδή δεν είχαν συμπτώματα, αλλά ο οργανισμός τους έφτιαξε αντισώματα και μπορεί να μεταδίδουν τον ιό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Τσεχίας Άνταμ Βόιτεκ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Το τεστ αυτό θα στηριχθεί στην ανοσολογική αντίδραση, δηλαδή στην παραγωγή αντισωμάτων για την αντιμετώπιση του ιού, ώστε να εντοπίζεται σε αυτούς που είναι πλέον καλά στην υγεία τους.

Τσεχία – Κορονοϊός: Μελέτη για τη συλλογική ανοσία με τεστ σε 27.000 ανθρώπους χωρίς συμπτώματα

Αιματολογικά διαγνωστικά τεστ θα γίνουν τις δύο προσεχείς εβδομάδες σε εθελοντές, που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, όλων των ηλικιακών κατηγοριών και σε περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί περισσότερο ή λιγότερο από την επιδημία.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά στις αρχές του Μαΐου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Μέχρι σήμερα, 6.914 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικoί στον νέο κορονοϊό στην Τσεχική Δημοκρατία από την 1η Μαρτίου και 196 έχουν πεθάνει από την Covid-19.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα σχέδιο άρσης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης σε πέντε στάδια από τις 20 Απριλίου και ως τις 8 Ιουνίου, το οποίο θα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *