Δέσμευση Τραμπ για έκτακτη ενίσχυση προς τις πετρελαϊκές των ΗΠΑ

Δέσμευση Τραμπ για έκτακτη ενίσχυση προς τις πετρελαϊκές των ΗΠΑ

Δέσμευση Τραμπ για έκτακτη ενίσχυση προς τις πετρελαϊκές των ΗΠΑ 1

REUTERS/LEAH MILLIS

Σχέδια για τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης προς την πετρελαϊκή βιομηχανία επεξεργάζεται η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να αποτρέψει ένα κύμα απολύσεων, καθώς οι τιμές του πετρελαίου στα συμβόλαια που εκπνέουν τον Μάιο υποχώρησαν κάτω του μηδενός.

«Δεν πρόκειται ποτέ να απογοητεύσουμε τη λαμπρή βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ», δήλωσε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter. «Έχω δώσει οδηγίες στο υπουργείο Ενέργειας και στο υπουργείο Οικονομικών να καταρτίσουν σχέδιο για τη διάθεση κεφαλαίων σε αυτές τις τόσο πολύ σημαντικές εταιρείες, ώστε να διασφαλισθούν στο μέλλον οι θέσεις εργασίας», ανέφερε ο Τραμπ σε tweet.

To σοκ του κορωνοϊού στην παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση, σε συνδυσμό με τον πόλεμο τιμών μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας έχει οδηγήσει τις τιμές του αργού σε ιστορικά χαμηλά, πλήττοντας την αμερικανική πετρελαϊκή βιομηχανία.

Περίπου 51.000 θέσεις εργασίας στους τομείς γεώτρησης και διύλισης πετρελαίου εκτιιμάται ότι χάθηκαν τον Μάρτιο και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, σύμφωνα με την BW Research Partnership. Ορισμένοι αναλυτές δεν αποκλείουν την απώλεια έως και του 30% του εργατικού δυναμικού στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBG

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *