«Πράσινο φως» από τις υγειονομικές αρχές της Αγγλίας σε νέο τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό

«Πράσινο φως» από τις υγειονομικές αρχές της Αγγλίας σε νέο τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό

«Πράσινο φως» από τις υγειονομικές αρχές της Αγγλίας σε νέο τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό 1

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα, Πέμπτη (14/5) ότι θέλει να αποκτήσει σύντομα σημαντικές ποσότητες ενός ορολογικού τεστ που ανέπτυξε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche και το οποίο έλαβε το πράσινο φως από τις αγγλικές υγειονομικές αρχές, με την ελπίδα ότι θα μετριάσει το lockdown που επιβλήθηκε στα τέλη Μαρτίου εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό το είδος τεστ επιτρέπει να προσδιοριστεί η παρουσία αντισωμάτων στο αίμα και να προσδιοριστεί αν ένας άνθρωπος έχει ήδη προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό. Το θέμα της ανοσίας προκαλεί ωστόσο συζητήσεις, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκτιμά στα τέλη Απριλίου ότι δεν υπάρχει «καμία απόδειξη» ότι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί ήδη μία φορά και θεραπευθεί από τον ιό δεν θα μολυνθούν και δεύτερη φορά.

«Το τεστ που αναπτύχθηκε από τη Roche μοιάζει να είναι εξαιρετικά αξιόπιστο, εξασφάλισε το πράσινο φως των δημόσιων αρχών υγείας της Αγγλίας (…) και είμαστε τώρα σε συζητήσεις με τη Roche για το θέμα αυτό», δήλωσε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Υγείας Έντουαρντ Άργκαρ στο BBC όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ευχόμαστε αυτό το τεστ να είναι διαθέσιμο το ταχύτερο δυνατό επειδή μπορεί ενδεχομένως να κάνει τη διαφορά», συνέχισε ο Άργκαρ, ο οποίος εξήγησε ότι θέλει να διενεργηθεί κατά προτεραιότητα στους εργαζομένους πρώτης γραμμής του συστήματος υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας, πριν τεθεί στη διάθεση ενός ευρύτερου κοινού.

«Αν έχετε αυτό το επίπεδο ανοσίας, αυτό μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να εργαστείτε γιατί μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά, γνωρίζοντας ότι δεν θα ξαναπροσβληθείτε», εξήγησε ο υφυπουργός.

Ο καθηγητής Τζον Νιούτον, εθνικός συντονιστής του προγράμματος διαγνωστικών τεστ κορονοϊού στη Βρετανία, χαρακτήρισε «πολύ θετική» αυτή την εξέλιξη. Αυτό το τεστ «μπορεί να δείχνει μια ορισμένη ανοσία σε μια μελλοντική μόλυνση», εξήγησε στην εφημερίδα The Telegraph, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «το μέτρο στο οποίο η παρουσία αντισωμάτων δηλώνει ανοσία παραμένει αβέβαιο».

Η πανδημία προκάλεσε τον θάνατο 33.186 ανθρώπων που είχαν βρεθεί θετικοί (+494) στα βρετανικά νοσοκομεία και γηροκομεία, και μόλυνε σχεδόν 230.000 ανθρώπους σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν οι υγειονομικές αρχές χθες. Όμως στην πραγματικότητα φαίνεται πως ο απολογισμός είναι πολύ βαρύτερος καθώς η στατιστική υπηρεσία είχε καταγράψει ήδη την 1η Μαΐου τον θάνατο τουλάχιστον 36.000 ανθρώπων όπου η ασθένεια Covid-19 καταγράφεται ως πιθανή αιτία στη ληξιαρχική πράξη θανάτου.

Η στατιστική υπηρεσία αναμένεται να δώσει σήμερα το απόγευμα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μιας πιλοτικής έρευνας για τον αριθμό των ανθρώπων στην Αγγλία που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *