Η Salty Bag, στο πλευρό του ΕΣΥ, δωρίζει καινοτόμες προστατευτικές μάσκες

Η Salty Bag, στο πλευρό του ΕΣΥ, δωρίζει καινοτόμες προστατευτικές μάσκες

Επιδεικνύοντας πνεύμα αλληλεγγύης στην κρίσιμη περίοδο διαχείρισης της πανδημίας στη χώρα μας, η Salty Bag, το κορυφαίο brand κυκλικής οικονομίας από την Κέρκυρα που μετρά 7 χρόνια δημιουργικής πορείας στο χώρο του sustainable fashion αποφάσισε να σταθεί πλάι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, δωρίζοντας 80 μάσκες στα ΕΚΑΒ Κέρκυρας και Σερρών.

Ως εταιρεία βιωσιμότητας, τη φιλοσοφία της Salty Bag διατρέχουν τρεις άξονες: οικονομικός, κοινωνικός και περιβαλλοντικός, οπότε με δεδομένο ότι η περίοδος της πανδημίας, επέτρεψε να διατηρηθούν αυτούσιες οι θέσεις εργασίας, αντελήφθησαν ότι , η παρούσα κατάσταση τους επιτρέπει να βοηθήσουν εκεί που χρειάζεται.

Η Salty Bag, στο πλευρό του ΕΣΥ, δωρίζει καινοτόμες προστατευτικές μάσκες 1

Η Salty Bag, στο πλευρό του ΕΣΥ, δωρίζει καινοτόμες προστατευτικές μάσκες 1

Οι χειρουργικές μάσκες συνήθως αποτελούνται από δυο φύλα από non-woven polyester ή polypropylene και ένα melt bonded fabric. Λαμβάνοντας υπόψη ότι διαθέτουν μεγάλες ποσότητες από το non-woven  υλικό το οποίο χρησιμοποιούν για τις θήκες από τις τσάντες που δημιουργούν με εξαιρετική επιτυχία , εδώ και χρόνια, προχώρησαν άμεσα στην κατασκευή τους, σε σχέδιο που προτείνεται από τον οργανισμό Unity Point, που διαχειρίζεται 15 νοσοκομεία στις ΗΠΑ.

Η Salty Bag, στο πλευρό του ΕΣΥ, δωρίζει καινοτόμες προστατευτικές μάσκες 3

Η Salty Bag, στο πλευρό του ΕΣΥ, δωρίζει καινοτόμες προστατευτικές μάσκες 4

Έτσι δημιούργησαν 2 μοντέλα: ένα με εξωτερικό φύλο από ανακυκλωμένο Polyester (rPET) και δυο φύλα από non-woven βάρους 75-100 γρ/τμ το καθένα και ένα εξ’ ολοκλήρου από non-woven 75-100 γρ/τμ. Επισης, τα μοντέλα διαθέτουν ειδική θήκη για επιπλέον χρήση χειρουργικής μάσκας για ακόμη μεγαλύτερη προστασία καθώς και επιρήνιο  για τέλεια εφαρμογή ενώ είναι επαναχρησιμοποιούμενα, καθώς πλένονται και στο πλυντήριο και στο χέρι.

Η Salty Bag, στο πλευρό του ΕΣΥ, δωρίζει καινοτόμες προστατευτικές μάσκες 5

Η Salty Bag, στο πλευρό του ΕΣΥ, δωρίζει καινοτόμες προστατευτικές μάσκες 6

Για την καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία, ο Στρατής Ανδρεάδης, συν-ιδρυτής της Salty Bag δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε να προσφέρουμε και εμείς με τη σειρά μας, με τα υλικά και το μεράκι μας, το ελάχιστο στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας που εδρεύει στον τόπο μας αλλα και στο ΕΚΑΒ Σερρών. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσους μπορούμε και θα το κάνουμε!»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Salty Bag, επισκεφθείτε τη σελίδα facebook.com/Saltybag & για παραγγελίες το e-shop saltybag.com ή με e-mail στο [email protected]

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *