Πολλά υποσχόμενη ανοσολογική απάντηση σε ενισχυτική δόση

Πολλά υποσχόμενη ανοσολογική απάντηση σε ενισχυτική δόση


Η Johnson&Johnson δήλωσε την Τετάρτη ότι η ενισχυτική λήψη του εμβολίου Covid-19 δημιούργησε μια πολλά υποσχόμενη ανοσοαπόκριση σε κλινικές δοκιμές πρώιμου σταδίου-αν και οι πληροφορίες που παρείχε η εταιρεία σε δελτίο τύπου ήταν ανεπαρκείς σε ορισμένες λεπτομέρειες.

Το εμβόλιο της J & J απαιτεί μόνο μία δόση και όσοι το έκαναν θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι δύο εβδομάδες μετά τη λήψη του εμβολίου. Η εταιρεία δήλωσε την Τετάρτη ότι όσοι έλαβαν μια ενισχυτική δόση του εμβολίου δημιούργησαν αντισώματα καταπολέμησης του ιού «εννέα φορές υψηλότερα» από αυτά που εμφανίστηκαν τέσσερις εβδομάδες μετά από μία μόνο δόση.

Αυξήθηκαν οι αποκρίσεις αντισωμάτων σε συμμετέχοντες σε δοκιμές εμβολίων μεταξύ 18 και 55 ετών, ανέφερε η εταιρεία και σε εκείνους τους 65 ετών και άνω που έλαβαν χαμηλότερη δόση του αναμνηστικού εμβολίου.

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε δύο μελέτες Φάσης 1/2, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι μία μόνο δόση του εμβολίου μας για τον COVID-19 δημιουργεί ισχυρές και ισχυρές ανοσολογικές αποκρίσεις που είναι ανθεκτικές και επίμονες για οκτώ μήνες», δήλωσε ο Δρ Mathai Mammen, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης για το εμβόλιο της Jannsen.

«Με αυτά τα νέα δεδομένα, βλέπουμε επίσης ότι μια αναμνηστική δόση του εμβολίου Johnson & Johnson COVID-19 αυξάνει περαιτέρω τις αποκρίσεις αντισωμάτων μεταξύ των συμμετεχόντων στη μελέτη που είχαν λάβει προηγουμένως το εμβόλιο μας», πρόσθεσε.

Ενώ τα νέα δεδομένα είναι ελπιδοφόρα, το δελτίο τύπου της εταιρείας δεν έκανε καμία αναφορά στις πιθανές επιπτώσεις των ενισχυτικών βολών στην παραλλαγή δέλτα ή στην ασφάλεια.

Όταν ρωτήθηκε για τα δεδομένα σχετικά με το δέλτα, η J&J παρέπεμψε το CNBC σε μια έκθεση τον Ιούλιο που έδειξε ότι μια μόνο δόση του εμβολίου δημιούργησε μια πολλά υποσχόμενη ανοσολογική απάντηση στην παραλλαγή.

Θέτει επίσης ερωτήματα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι λήπτες J&J χρειάζονται ενισχυτικά εμβόλια-ειδικά αφού η έκθεση του Ιουλίου έδειξε ότι μία δόση του εμβολίου παρέχει ανοσία που διαρκεί τουλάχιστον οκτώ μήνες και φαίνεται να παρέχει επαρκή προστασία από την ταχέως εξαπλωμένη παραλλαγή δέλτα.

Η εταιρεία δήλωσε την Τετάρτη ότι συνεργάζεται με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και άλλες υγειονομικές αρχές σχετικά με αναμνηστικά εμβόλια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το CNBC

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *