Το πιο μικρό κατοικημένο νησί του Ιονίου με τις μοναδικές παραλίες – News.gr


Εξερεύνησε τις ομορφιές του

Απέχει μόλις λίγα μίλια από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας που είναι και το πλησιέστερο λιμάνι του. Μπορεί να χαρακτηριστεί και επίγειος παράδεισος ειδικά για όσους θέλουν να μαγευτούν από τα πεντακάθαρα νερά και να απολαύσουν την απόλυτη ηρεμία. Ο λόγος για τον Καστό που είναι το πιο μικρό κατοικημένο νησί του Ιονίου. Αν θελήσεις να το επισκεφθείς μπορείς να πάρεις το καραβάκι από τον Μύτικα, αλλιώς μπορείς να πας με σκάφος. Το γραφικό του λιμάνι είναι η πρώτη εντυπωσιακή εικόνα που θα αντικρίσεις.

Στο μαγικό αυτό νησί του Ιονίου θα φας φρέσκο ψάρι σε ένα από τα ταβερνάκια του και θα νιώσεις πως βρίσκεται σε ένα πραγματικό ησυχαστήριο. Δεν θα συναντήσεις ούτε αυτοκίνητα, ούτε φασαρία, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Διακοπές στο μαγευτικό Ιόνιο

Το πιο μικρό κατοικημένο νησί του Ιονίου με τις μοναδικές παραλίες – News.gr 1

Θα θαυμάσεις τα πέτρινα σπίτια χτισμένα με τη νησιώτικη παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Θα παρατηρήσεις πως τα περισσότερα από αυτά έχουν στην αυλή τους πηγάδι καθώς πριν από χρόνια το νησί δεν είχε νερό. Οι αυλές είναι γεμάτες με λουλούδια που μοσχομυρίζουν και τα σκαλιά πάντα ασβεστωμένα. Αν λατρεύεις τον βυθό μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου μάσκα. Στον Καστό θα τον εξερευνήσεις με τις ώρες.

Θα κάνεις την ηλιοθεραπεία σου στρώνοντας κάτω την πετσέτα σου καθώς καμία παραλία δεν είναι οργανωμένη και θα απολαύσεις τα μικρά ζεστά βότσαλα. Η δυτική του ακτή είναι πιο απόκρημνη. Έτσι οι παραλίες βρίσκονται κυρίως στην ανατολική του. Οι πιο διάσημες παραλίες είναι τα Αμπελάκια, το Φύκι στα νότια, το Βάλι, η Κοιλάδα ο Άγιος Αιμιλιανός, η Λίμνη, το Καμίνι και το Βρισίδι. Αν πας στον Καστό αξίζει να συνδυάσεις την επίσκεψή σου και μια εξερεύνηση και στα άλλα «διαμάντια» του Ιουνίου. 

Το πιο μικρό κατοικημένο νησί του Ιονίου με τις μοναδικές παραλίες – News.gr 3

Εξερεύνησε τις ομορφιές του

Στο μικρό αυτό νησί κάθε στενάκι θα σε βγάλει σε ένα διαφορετικό δρομάκι που θα σε οδηγήσει στις όμορφες παραλίες του. Όλοι οι δρόμοι του καταλήγουν στο λιμάνι οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να χαθείς.

Οι διακοπές στο Ιόνιο αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, συνδυάζονται με καλό φαγητό. Στα ταβερνάκια το βράδυ θα ακούσεις ιστορίες για τους ναυτικούς που έμεναν στο νησί αλλά ακόμη και για πειρατές που προσπάθησαν να το προσεγγίσουν πριν από πολλά πολλά χρόνια. Ο Καστός, το μικρό αυτό νησί του Ιονίου ένα μακρόστενο κατάφυτο από ελιές με πλάτος περίπου στα 900 μέτρα και έκταση γύρω στα 6 τ.χλμ. Αποτελείται από χαμηλούς λόφους. Ο ψηλότερος από αυτούς  δεν ξεπερνά τα 150 μέτρα. Ο Καστός προσαρτήθηκε στην Ελλάδα το 1864.

Σχετικά Tags

Παραλίες Αιτωλοακαρνανία

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *