Δικαστήρια πρώην Σχολής Ευελπίδων: Εργασίες ανακαίνισης στο Πρωτοδικείο


Εργασίες ανακαίνισης εξελίσσονται στο κτιριακό συγκρότημα του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, που κτίστηκε περί τα τέλη του 19ου αιώνα και στεγάζει από το 1985 τις δύο υπηρεσίες.

Από τον περασμένο Ιούλιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ιεράρχησε την αναγκαιότητα των άμεσων εργασιών συντήρησης που πρέπει να υλοποιηθούν, προκειμένου να βελτιωθούν οι κτιριακές υποδομές και συνθήκες λειτουργίας του Πρωτοδικείου. Ήδη, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την πλήρη ανακαίνιση των χώρων υγιεινής (WC κοινού και WC ΑΜΕΑ) στα περισσότερα κτίρια.

Ακόμη, πραγματοποιούνται εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί, επιστρώσεις δαπέδων, τοποθετήσεις νέων ξύλινων θυρόφυλλων (πατζούρια), αντικαταστάσεις τμημάτων ψευδοροφών, ηλεκτρομηχανολογικές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες.

Στο μεταξύ, έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία τοποθέτησης τριών ανελκυστήρων σε ισάριθμα κτίρια του Πρωτοδικείου Αθηνών (κτίρια 7, 8 και 12), τα οποία θα εξυπηρετούν δικαστές, δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους, πολίτες, υπερήλικες και τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει και η ανακατασκευή του αμφιθέατρου στο κτίριο 13, το οποίο χρησιμοποιείται και ως δικαστική αίθουσα σε πολυπρόσωπες δίκες.

Τέλος, θα γίνει και ασφαλτόστρωση των πεζόδρομων εντός του κτιριακού συγκροτήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *