Σταθεροποιητικά με στηρίξεις από την Coca Cola


Με οριακές μεταβολές κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 1.248 μονάδες. Στα 129 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών. Ήπιες απώλειες 0,59% για τις τράπεζες. Στηρίξεις από το +5% της Coca Cola

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το senior prefered oμόλογο της Eurobank. Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι προσφορές, συγκεκριμένα στα 1,6 δισ. και τιμή στα 5,875 ευρώ. Tο αρχικό επιτόκιο έχει διαμορφωθεί στο 6,25%, ενώ στόχος της τράπεζας είναι η άντληση 500 εκατ. ευρώ, με το ομόλογο να είναι 6ετές, που δεν μπορεί να ανακληθεί πριν το πέμπτο έτος.

Επιβεβαιώνει ο ΟΤΕ ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την πώληση της Telekom Romania Mobile. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σε απάντηση σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφέρει μάλιστα ότι έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Clever Media προς διευκόλυνση της διαδικασίας. Η μετοχή του ΟΤΕ σημειώνει άλμα άνω του 4% αυτήν την ώρα.

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που προήλθαν από την πώληση του 22% των μετοχών από το ΤΧΣ. Συγκεκριμένα εισάγονται 201.237.334 μετοχές.

Εν αναμονή της Fed

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με μεικτά πρόσημα, με τους επενδυτές σε στάση αναμονής.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,24%, καθώς η περίοδος δημοσίευσης των κερδών τρίτου τριμήνου τελειώνει. Πιέσεις σε Μιλάνο και Παρίσι, υποχωρεί 0,48% το Λονδίνο. Αντιθέτως, με οριακά κέρδη 0,12% συνεχίζει ο DAX της Φρανκφούρτης.

Οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε από τις 31 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου. Αναμένουν πάντως πως η Fed θα κρατήσει σταθερά τα επιτόκια.

Ο δείκτης Dow υποχώρησε 56 μονάδες στην έναρξη της συνεδρίασης, ή 0,2%. Ο S&P 500 έχασε 0,25% και ο Nasdaq Composite έπεσε 0,6%.

Δείτε τις αγορές με μια ματιά εδώSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *