Τον Απρίλιο στο «Παπανικολάου» οι 18 κλίνες ΜΕΘ-δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Τον Απρίλιο στο «Παπανικολάου» οι 18 κλίνες ΜΕΘ-δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»


Αρχές Απριλίου αναμένονται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης οι 18 φορητές κλίνες ΜΕΘ από τη δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, η κατασκευή και η εγκατάστασή τους θα γίνει όπως προβλέπεται από τη σύμβαση και οι κλίνες θα είναι πλήρως λειτουργικές, τόσο σε εξοπλισμό, όσο και σε αναλώσιμα.

Το Σωματείο Εργαζομένων του «Παπανικολάου» σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι κλίνες θα εγκατασταθούν σε προκάτ κτίριο και σημειώνει ότι είναι προαπαιτούμενο η Μονάδα αυτή να πληροί όλες τις προδιαγραφές μιας πραγματικής ΜΕΘ όσον αφορά στα δίκτυα (θέρμανση, ψύξη, υπολογιστές κ.α.), στη σύνδεσή της με όλες τις άλλες υπηρεσίες (αξονικός, μικροβιολογικό, ασθενοφόρα κ.α.) και πριν την έναρξη της λειτουργίας της να προσληφθεί το αναλογούν μόνιμο προσωπικό για όλες τις ειδικότητες «και όχι να κληθούν οι ήδη εξουθενωμένοι υπηρετούντες να καλύψουν τη Μονάδα».

Κατά την ανακοίνωση της δωρεάς είχε αναφερθεί πως οι νέες αυτές κλίνες είναι κινητές και μπορούν να εγκατασταθούν σε ειδικούς οικίσκους ή να μεταφερθούν σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων εφόσον προκύψει επείγουσα ανάγκη. Ο αρχικός χώρος τοποθέτησης τους καθορίστηκε με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *