Τηλεδιάσκεψη ΕΟΔΥ με ειδικούς επιστήμονες του αμερικανικού CDC

Τηλεδιάσκεψη ΕΟΔΥ με ειδικούς επιστήμονες του αμερικανικού CDC


Τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), με επικεφαλής τη Dr Rebecca Martin, διευθύντρια του Κέντρου για την Παγκόσμια Υγεία, και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας του Οργανισμού με διεθνείς φορείς.

Συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, κι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, o οποίος και παρουσίασε τα επιστημονικά δεδομένα της επιδημιολογικής κατάστασης, τα μέτρα αντιμετώπισης και την στρατηγική που ακολουθείται αναφορικά με τη μετάδοση και τις μεταλλάξεις του ιού, καθώς και για την πρόοδο της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα μας.

Στη συνάντηση υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για την κατάσταση στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η σημερινή συνάντηση αποτελεί την απαρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας του με το CDC για την αντιμετώπιση υφιστάμενων, αλλά και μελλοντικών απειλών για τη Δημόσια Υγεία.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *