Τι ζητούν οι νεφροπαθείς από τον υπ. Υγείας



Τι ζητούν οι νεφροπαθείς από τον υπ. Υγείας 1

Αύξηση των οδοιπορικών σε συνάρτηση με την αύξηση των κομίστρων των ταξί, ζητεί με επιστολή της από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (ΠΟΝ). 

Η ΠΟΝ αναφέρει εκτός άλλων ότι είναι ζωτικής σημασίας, η αναπροσαρμογή να είναι ταυτόχρονη με την αναπροσαρμογή του κομίστρου των ταξί και το ύψος της, να είναι ανάλογο με την αύξηση. 

Η επιστολή της ΠΟΝ 

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Μετά την ανακοίνωση της αύξησης του κομίστρου των ταξί ( πάνω από 30%), είναι επιτακτικό το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ να αναπροσαρμόσουν την αποζημίωση και τη μετακίνηση των αιμοκαθαιρομένων ασθενών, από και προς τη μονάδα τεχνητού νεφρού (13 μετακινήσεις μηνιαίως X2). Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι η αποζημίωση που ισχύει έως σήμερα έχει υπολογιστεί από το 2013 με την τότε αξία του κομίστρου, χωρίς καμία αναπροσαρμογή. 

Θεωρούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας, η αναπροσαρμογή να είναι ταυτόχρονη με την αναπροσαρμογή του κομίστρου των ταξί και το ύψος της, να είναι ανάλογο με την αύξηση, ούτως ώστε να μην δημιουργηθεί οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία για τους νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. 

Βέβαιοι για την άμεση ανταπόκρισή σας, παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση – πληροφορία».  

 





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *