Σύψας: Ο συνωστισμός είναι το πετρέλαιο για τη φωτιά της πανδημίας

Σύψας: Ο συνωστισμός είναι το πετρέλαιο για τη φωτιά της πανδημίας

Σύψας: Ο συνωστισμός είναι το πετρέλαιο για τη φωτιά της πανδημίας 1

Ως «πετρέλαιο για τη φωτιά της πανδημίας» του κορονοϊού χαρακτήρισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις, όπως τα beach bar της Μυκόνου.

«Έχουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα συνωστισμού και συγχρωτισμού. Ένας άνθρωπος μες το πλήθος αυτό είναι αρκετός για να μολύνει 100 ή 200 άλλους», εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σύψας.

«Να υπενθυμίσω σε όλους το ζήτημα της ατομικής ευθύνης» πρόσθεσε και υπογράμμισε πως οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης δεν γίνεται να δέχονται όλους τους πελάτες, όσοι κι αν είναι.

Παράλληλα, κατά τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και οι υπάλληλοι των εν λόγω καταστημάτων μπορούν να πάρουν ορισμένα μέτρα προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες των αποστάσεων.

«Δεν μπορεί να είναι κανείς συνέχει εκεί και να επιβλέπει τα πάντα. Δεν γίνεται να έχουμε σε κάθε κατάστημα κι έναν αστυνομικό να επιβλέπει τα πάντα» παραδέχτηκε μεταξύ άλλων τονίζοντας πως σε περίπτωση «ατυχήματος» ζημιωμένη θα βγει τόσο η εκάστοτε επιχείρηση όσο και ολόκληρο νησί και τουριστικός προορισμός.

«Δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, δεν έχει λήξει η επιδημία» τόνισε και συνέχισε λέγοντας «πολύ φοβάμαι πως εάν αναγκαστεί η επιτροπή των ειδικών να ασχοληθεί με το θέμα, θα ασχοληθεί με άσχημο τρόπο, με την έννοια ότι θα αναγκαστεί να επιβάλει νέα μέτρα και να αποσύρει τη χαλάρωση».

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον καθηγητή ιδέες και λύσεις για την τήρηση των μέτρων πρέπει να δοθούν από την πολιτική ηγεσία και την πολιτική προστασίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *