Πόσο σεξ κάνουμε ανάλογα με την ηλικία μας

Πόσο σεξ κάνουμε ανάλογα με την ηλικία μας 1

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως το σεξ είναι μια καθημερινή δραστηριότητα και όταν αυτό δε συμβαίνει, πράγμα που είναι πολύ φυσικό, νιώθουν πως αποτυγχάνουν ερωτικά και πως κάτι δεν πάει καλά στη σεξουαλική τους ζωή. Στην πραγματικότητα, οι έρευνες δείχνουν πως ο αριθμός σεξουαλικών επαφών είναι μία με δυο φορές τη βδομάδα (Μελέτη Laumann). Άλλοι επιστήμονες τονίζουν πως η συχνότητα είναι και θέμα ηλικίας.

Οι ερωτικές επαφές δε λειτουργούν ανεξάρτητα από τα προβλήματα της καθημερινότητας, το στρες, τα πιεστικά ωράρια εργασίας, την αποξένωση που έχει ως αποτέλεσμα να μη γνωρίζονται οι άνθρωποι μεταξύ τους και να μη συνάπτουν σχέσεις. Πολλές μελέτες δείχνουν πως άντρες και γυναίκες θα ήθελαν να κάνουν σεξ πιο συχνά: Η μελέτη του Smith αναφέρει πως το μόνο το 46% των αντρών και το 58% των γυναικών είναι ικανοποιημένοι από την ερωτική τους ζωή μιας και θα ήθελαν να είναι περισσότερες οι σεξουαλικές τους συνευρέσεις.

Το ιατρικό ινστιτούτο Kinsey τονίζει πως η συχνότητα ποικίλει ανάλογα με την ηλικία και σε σχετική μελέτη που έχουν πραγματοποιήσει οι ερευνητές του διαπιστώνουν ότι:

  • Τα άτομα μεταξύ 18 και 29 ετών κάνουν το περισσότερο σεξ, με μέσο όρο 112 φορές τον χρόνο, ή περίπου δύο φορές την εβδομάδα.
  • Τα άτομα ηλικίας 30-39 ετών το κάνουν 86 φορές το χρόνο, που ισοδυναμεί με 1,6 φορές την εβδομάδα.
  • Εκείνοι που είναι 40-49 ετών καταφέρνουν να κάνουν σεξ μόνο 69 φορές το χρόνο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *