Πως θα ελέγξετε την ποιότητα του νερού στο σπίτι σας

Πως θα ελέγξετε την ποιότητα του νερού στο σπίτι σας

ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Πως θα ελέγξετε την ποιότητα του νερού στο σπίτι σας

Στην σημερινή εποχή και ειδικά στην χώρα μας το εμφιαλωμένο νερό είναι άμεσα διαθέσιμο σε ένα πλήθος καταστημάτων γύρω μας. Ο λόγος είναι ότι πλέον κανείς δεν εμπιστεύεται το πόσιμο νερό της βρύσης. Ωστόσο ούτε το εμφιαλωμένο νερό είναι σίγουρα και ποιοτικό, ενώ παράλληλα κοστίζει αρκετά, σίγουρα πολλά περισσότερα από την επιλογή του να πιει κανείς νερό από μία βρύση.

Έτσι καθημερινά όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στα φίλτρα νερού. Με αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να είναι απόλυτα βέβαιος για την ποιότητα του νερού που καταναλώνει πληρώνοντας ένα πολύ μικρό ποσό συγκριτικά με την εναλλακτική λύση του εμφιαλωμένου νερού.

Ωστόσο προκειμένου να επιλέξετε το καταλληλότερο για εσάς από τα συστήματα καθαρισμού νερού, θα πρέπει να γνωρίζετε την ποιότητα του νερού στο σπίτι σας.

Οι βλαβερές ουσίες που συναντούνται στο πόσιμο νερό της βρύσης, με μεγαλύτερη συχνότητα, είναι ο υδράργυρος, ο χαλκός, απολυμαντικά, λιπάσματα, φάρμακα και διάφοροι μικροοργανισμοί όπως είναι και ο e-coli.

Για να δούμε όμως πως μπορείτε να τεστάρετε την ποιότητα του νερού στον οικιακό ή επαγγελματικό σας χώρο.

1. Έλεγξε την ποιότητα του νερού μόνος σου

Βήμα 1: Γέμισε ένα ποτήρι με καθαρό νερό βρύσης.

Βήμα 2: Κράτησε το ποτήρι ψηλά στο φως και παρατήρησε το νερό. Το νερό είναι καθαρό ή θολό; Μήπως παρατηρείτε κάποια μικρά σωματίδια τα οποία μοιάζουν να επιπλέουν στο νερό ή να κάθονται στην βάση του ποτηριού;

Οτιδήποτε δείτε πέραν από καθαρό, διαυγή νερό, αποτελεί ένδειξη ότι το νερό αυτό είναι μολυσμένο.

Βήμα 3: Μύρισε το νερό. Μήπως μυρίζει κάπως δυσάρεστα; Αν ναι τότε κάτι δεν πάει καλά, δεδομένου ότι το νερό είναι άοσμο οπότε οποιαδήποτε μυρωδιά ευχάριστη ή δυσάρεστη αποτελεί αρνητική ένδειξη.

Βήμα 4: Αγοράστε ένα κιτ δοκιμής καθαρότητας νερού. Τα όργανα μέτρησης αγωγιμότητας θα μπορούσαν να σας προσφέρουν κάποιες από τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

2. Ζητήστε πληροφορίες από τον πάροχο νερού

Η τοπική υπηρεσία ύδρευσης είναι υποχρεωμένη να διεξάγει τακτικές δοκιμές στο νερό το οποίο προμηθεύει στους πελάτες της. Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών είναι δημόσια και μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε αυτά και να πάρει τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Μην ξεχνάτε ότι κάθε περιοχή είναι διαφορετική, με διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικές αδυναμίες, οπότε εάν θέλετε το καλύτερο φίλτρο για εσάς θα πρέπει να εστιάσετε στην έρευνα του καλύτερου φίλτρου σύμφωνα με την περιοχή στην οποία βρίσκεστε.

Εάν δεν μπορείτε να αντλήσετε συμπεράσματα από τα αποτελέσματα της έρευνας επικοινωνήστε με το πάροχο άμεσα και ζητήστε πιο σαφής πληροφορίες.

3. Κάντε έλεγχο νερού σε ένα εργαστήριο

Εάν και πάλι αισθάνεστε ότι δεν έχετε καλυφθεί πλήρως, ή δεν εμπιστεύεστε τα στοιχεία που σας δόθηκαν τότε δεν έχετε παρά να πάρετε ένα δείγμα νερού από το σπίτι ή την επιχείρησή σας και να το δώσετε σε ένα ειδικό εργαστήριο προκειμένου να προσδιοριστεί η ποιότητά του με ακρίβεια.

Μόλις πάρετε τα αποτελέσματα που αναζητάτε μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο φίλτρο για την περίπτωσή σας. Υπάρχουν 4 κατηγορίες φίλτρων νερού:

Δείτε περισσότερα για τα φίλτρα νερού:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *