«Παράθυρο» Μέρκελ για συνεργασία με τη Ρωσία στην παραγωγή του Sputnik-V

«Παράθυρο» Μέρκελ για συνεργασία με τη Ρωσία στην παραγωγή του Sputnik-V


Την προοπτική συνεργασίας με την Ρωσία για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V, άφησε ανοιχτή η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, υπό την προϋπόθεση, όπως είπε, ότι το εμβόλιο θα λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Παρόλες τις αυτή τη στιγμή μεγάλες πολιτικές διαφορές, όπως στην υπόθεση Ναβάλνι, σε μια πανδημία θα μπορούσε κανείς να συνεργαστεί σε ανθρωπιστικό επίπεδο, τόνισε η κυρία Μέρκελ, επιβεβαιώνοντας και την σχετική συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, ο επικεφαλής του κρατικού Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια ψηφιακής συνέντευξης Τύπου ότι υπάρχουν ήδη συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο παραγωγής του ρωσικού εμβολίου στην Γερμανία και ότι διαπιστώνεται «σοβαρό» ενδιαφέρον από πολλές χώρες της ΕΕ. Το εμβόλιο έλαβε άλλωστε σήμερα επείγουσα έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της Ουγγαρίας.

Εδώ και καιρό οι δύο πλευρές συνομιλούν για τη δυνατότητα από κοινού παραγωγής εμβολίων COVID-19. Σε τηλεφωνική συνομιλία πριν δύο εβδομάδες άλλωστε, ο κ. Πούτιν και η κα. Μέρκελ συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τη «συνεργασία στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού με έμφαση στις πιθανές προοπτικές για την από κοινού παραγωγή εμβολίων», όπως είχε αναφέρει το Κρεμλίνο.

Δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη συμφωνία, αλλά η Μέρκελ και ο Πούτιν συμφώνησαν να «συνεχίσουν τις επαφές για το θέμα μεταξύ των υπουργείων υγείας των δύο χωρών και των εξειδικευμένων υπηρεσιών».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ και Anadolu

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *