Παραμένει στην κορυφή και ανοίγει τη διαφορά

Παραμένει στην κορυφή και ανοίγει τη διαφορά


Η Apple κατέχει την πρωτοκαθεδρία στην αγορά των smartwatches και σύμφωνα με την Counterpoint, εξακολουθεί να έχει ένα σημαντικό προβάδισμα συγκριτικά με την Huawei και τη Samsung, καθώς οι πωλήσεις της αυξήθηκαν από το 30,3% του πρώτου τρίμηνου του 2020 σε 33,5% το ίδιο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το Apple Watch αποτελεί το νούμερο ένα smartwatch στην αγορά, με την Huawei να έρχεται στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 8,4% και με την Samsung να ακολουθεί με 8,0%.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Counterpoint:

Η Apple διατήρησε την ηγετική της θέση, καταλύοντας τη συνολική ανάπτυξη της αγοράς, καθώς κατέγραψε αύξηση 50% συγκριτικά με πέρυσι με την κυκλοφορία των νέων μοντέλων της. Ως αποτέλεσμα, η Apple σημείωσε αύξηση 3%. Οι πωλήσεις της Samsung αυξήθηκαν επίσης 27% από πέρυσι, με τη δημοτικότητα των Galaxy Watch 3 και Galaxy Watch Active. Ωστόσο, η αύξηση του πωλητή της Νότιας Κορέας ήταν κάτω από το μέσο όρο της αγοράς και είδε μια μικρή πτώση στο μερίδιο αγοράς της. Η Huawei συνέχισε να χάνει μερίδιο σε σύγκριση με το περσινό ισχυρό της τρίμηνο

Παράλληλα, η Counterpoint σημειώνει ότι το Wear OS δυσκολεύεται να ισχυροποιήσει την παρουσία του στην αγορά λόγω του περιορισμένου συνόλου των χαρακτηριστικών του. Όλα αυτά, ωστόσο, αναμένεται να ανατραπούν, καθώς ετοιμάζεται να υιοθετήσει εντός του λογισμικού του την πλατφόρμα της Google.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *