Ο μεγάλος κίνδυνος για την εγκυμοσύνη της Meghan και οι φόβοι για το μωρό που περιμένει

Ο μεγάλος κίνδυνος για την εγκυμοσύνη της Meghan και οι φόβοι για το μωρό που περιμένει

Ο μεγάλος κίνδυνος για την εγκυμοσύνη της Meghan και οι φόβοι για το μωρό που περιμένει 1

Η ανακοίνωση της πρώτης εγκυμοσύνης από το παλάτι και το ταυτόχρονο πρώτο μεγάλο ταξίδι της Meghan Markle στο πλευρό του πρίγκιπα Harry, δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στους θαυμαστές του ζευγαριού κι όχι άδικα.

Βλέπεις, το ταξίδι του Harry με τη Meghan περιλαμβάνει επίσκεψη στην Αυστραλία – εκεί βρίσκεται ήδη το ζεύγος του δούκα και της δούκισσας του Sussex- αλλά επίσκεψη στα νησιά Φίτζι, στην Τόνγκα και τη Νέα Ζηλανδία.

Όσον αφορά, τα Φίτζι και την Τόνγκα, υπάρχει αυτή τη στιγμή σαφής ταξιδιωτική οδηγία που επισημαίνει πως οι εγκυμονούσες θα πρέπει να αποφεύγουν τις εν λόγω περιοχές στις οποίες ο ιός ζίκα βρίσκεται ακόμα σε έξαρση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως ο ζίκα θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος για τις εγκύους και τα μωρά τους, καθώς συνδέεται με τη δραματική αύξηση στα περιστατικά μικροκεφαλίας, μιας εκ γενετής ανωμαλίας που χαρακτηρίζεται από το μικρό μέγεθος του κρανίου και του εγκεφάλου.

Διάβασε ακόμα: Έγκυος στο πρώτο της παιδί η Meghan Markle! Η ανακοίνωση από το παλάτι επιβεβαιώνει την εγκυμοσύνη

Η ρεπόρτερ της Daily Mail που παρακολουθεί το ρεπορτάζ της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, Rebecca English, ανέφερε πως ο εκπρόσωπος της Markle της επιβεβαίωσε πως δεν θα γίνει καμία αλλαγή στο σχέδιο επίσκεψης των προορισμών του ζευγαριού και πως έχουν ληφθεί οι απαραίτητες ιατρικές οδηγίες και τα μέτρα ασφαλείας για να μην κινδυνεύει ούτε η δούκισσα ούτε και το μωρό που κυοφορεί.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ο ιός Ζίκα προκαλεί ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης. Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος για τις εγκύους και τα μωρά τους, καθώς συνδέεται με τη δραματική αύξηση στα περιστατικά μικροκεφαλίας, μιας εκ γενετής ανωμαλίας που χαρακτηρίζεται από το μικρό μέγεθος του κρανίου και του εγκεφάλου. Δεδομένης της συσχέτισης του ιού Ζίκα με τη μικροκεφαλία, η πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας κρίνεται επιτακτική, ειδικά για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

Όταν προσβάλλεται μια έγκυος από τον ιό Ζίκα, το αγέννητο μωρό της διατρέχει κίνδυνο. Η μόλυνση της εγκύου από τον ιό συνδέεται με την εμφάνιση της μικροκεφαλίας στο μωρό. Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν κατά πόσο ο αντίκτυπος της μόλυνσης διαφέρει ανάλογα με το στάδιο της εγκυμοσύνης. Η μικροκεφαλία συνδέεται με νοητική υστέρηση και καθυστερήσεις στην ομιλία, την κίνηση και την ανάπτυξη.

πηγή πληροφοριών για τον ιό ζικα: onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *