Οι κορυφαίοι λόγοι για να επισκεφτείτε το Σιάτλ

Οι κορυφαίοι λόγοι για να επισκεφτείτε το Σιάτλ

Η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Ουάσινγκτον

Το Σιάτλ είναι χτισμένο στην ακτή του όρμου Έλιοτ και είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Ουάσινγκτον.

Στα ανατολικά του βρίσκεται η λίμνη Ουάσινγκτον που μέσω ενός τεχνητού καναλιού συνδέεται με τον Πάτζετ Σάουντ, δηλαδή μια στενή λωρίδα του Ειρηνικού ωκεανού που εισχωρεί στην ομώνυμη πολιτεία.

Οι κορυφαίοι λόγοι για να επισκεφτείτε το Σιάτλ 1

Η σμαραγδένια πόλη όπως είναι γνωστή είναι γενέτειρα της γκραντζ μουσικής με συγκροτήματα όπως οι Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden και Alice in Chains.

Τυλιγμένη μέσα στις εκτάσεις της Δυτικής Ακτής, στις όχθες της λίμνης Union εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την εκλεπτυσμένη της ατμόσφαιρα.

Οι κορυφαίοι λόγοι για να επισκεφτείτε το Σιάτλ 2

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο Garden and Glass και να ανέβει στην κορυφή του παρατηρητηρίου Σπέις Νιντλ για να απολαύσει την πανοραμική θέα των γύρω οροσειρών και του Πορθμού Πιούτζετ.

Οι κορυφαίοι λόγοι για να επισκεφτείτε το Σιάτλ 3

Ακόμη, την Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη κατασκευασμένη από γυάλινα πλέγματα, ασυνήθιστες φόρμες και μία ελικοειδή δομή που εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους.

Στην υπαίθρια αγορά της πόλης οι ιχθυοπώλες παίζουν «βόλεϊ ψαριών» και στην πλατεία Pioneer στην καρδιά του ιστορικού κέντρου με τα βικτοριανά σπίτια, θα δει κανείς το Smith Tower, που στέκει αγέρωχο.

Οι κορυφαίοι λόγοι για να επισκεφτείτε το Σιάτλ 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *