Μνημόνιο συνεργασίας ΕΛΙΤΟΥΡ και Αεροδρομίου Αθηνών για τον Ιατρικό ΤουρισμόΜνημόνιο συνεργασίας ΕΛΙΤΟΥΡ και Αεροδρομίου Αθηνών για τον Ιατρικό Τουρισμό 1

Μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδος υπεγράφη μεταξύ του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ, και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δύο πλευρών για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αθήνας στον Τουρισμό Υγείας και στην αναπτυξιακή πορεία του κλάδου.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο πρόεδρος του  Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ, και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, παρουσία στελεχών του ΔΑΑ και του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας. Ο στόχοι της στρατηγικής αυτής συνεργασίας είναι, από πλευράς του ΔΑΑ, η συμβολή  στην  ανάπτυξη της οικονομίας επισκεπτών στην Αθήνα και στη δημιουργία οικονομικής δραστηριότητας και θέσεων εργασίας, μέσω της επισκεψιμότητας στην πόλη και από πλευράς της ΕΛΙΤΟΥΡ, η ενεργή συμβολή στη χάραξη της πολιτικής και στην υλοποίηση των δράσεων που θα διασφαλίσουν την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας.

Με βάση το Μνημόνιο Συνεργασίας, η εκπόνηση σχεδίου ενεργειών και δράσεων περιλαμβάνει τη δημιουργία συγκεκριμένων πακέτων και προνομίων προς τους ταξιδιώτες και την προβολή των πακέτων αυτών σε ξένες αεροπορικές εταιρείες, καθώς και σε  κύκλους της Ομογένειας με τη δημιουργία Κάρτας Οικογένειας. Προβλέπεται επίσης η παραχώρηση welcome desk ιατρικού τουρισμού στους χώρους του αεροδρομίου, η προβολή των προοπτικών του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας σε κλαδικά συνέδρια, καθώς και η ανάδειξη των επιλογών Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα για τους διεθνείς ταξιδιώτες, στο περιοδικό του Αερολιμένα “ready2board”.

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου, ο κ. Πατούλης, εξήγησε ότι  σε σχέση με το 2021 φέτος η κίνηση του εξωτερικού υπερ-τετραπλασιάστηκε (+436,9%), ενώ σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019 που ήταν η χρονιά ρεκόρ του τουρισμού, η κίνηση του εξωτερικού στον ΔΑΑ υπολείπεται μέχρι τα τέλη Μαΐου μόνον κατά 27,8%. Το 2022 είναι μια στιγμή αναγέννησης ολόκληρου του τουρισμού υγείας σε παγκόσμια κλίμακα, όπως είπε, και έπειτα από δυόμισι χρόνια πανδημίας ο παγκόσμιος Ιατρικός Τουρισμός και ο Τουρισμός Ευεξίας επανέρχονται δυναμικά και σε αυτή την σκακιέρα, η Ελλάδα δικαιούται να έχει κυρίαρχο ρόλο.

Από την πλευρά του, ο κ. Παράσχης τόνισε ότι οι ιατρικές υπηρεσίες είναι ένα κρίσιμο προϊόν, μαζί με τον πολιτισμό και τους πόλους έλξης της Αθήνας συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων αστικής κουλτούρας που προσελκύουν ιδιαίτερα τους νέους επισκέπτες, καθώς και την ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου της Αθήνας και της Αττικής. «Η δομημένη συνεργασία μας με όλους τους φορείς και η αξιοποίηση όλων των εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, αποδεικνύει την έμφαση που ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αποδίδει διαχρονικά στην έννοια της συνέργειας σε ολόκληρη την αλυσίδα του τουρισμού, η οποία οδηγεί σε συντονισμένες προσπάθειες ανάδειξης της πόλης μας» συμπλήρωσε ο κ. Παράσχης.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.