Κορονοϊός: Γιατροί και νοσοκόμες στην Κίνα ξυρίζουν τα κεφάλια τους από τον φόβο εξάπλωσης του ιού

Κορονοϊός: Γιατροί και νοσοκόμες στην Κίνα ξυρίζουν τα κεφάλια τους από τον φόβο εξάπλωσης του ιού 1

Νοσοκόμες και γιατροί από την Κίνα ξυρίζουν τα κεφάλια τους πριν μεταβούν στα νοσοκομεία της Ουχάν, γιατί τα μακριά μαλλιά μπορούν να μεταδώσουν τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει το Business Insider, το ιατρικό προσωπικό λαμβάνει το συγκεκριμένο μέτρο για να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης. Τα ξυρισμένα κεφάλια είναι απλώς ένα παράδειγμα του πνεύματος θυσίας που επιδεικνύουν στην Κίνα οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της επιδημίας.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από τη μεγαλύτερη κινεζική εφημερίδα, φαίνονται νοσοκόμες από την επαρχία Shaanxi να ξυρίζουν τα κεφάλια τους πριν να πάνε στην Ουχάν. Σκοπός τους να περιορίσουν τη διάδοση του ιού, αλλά και με το ξύρισμα του κεφαλιού γίνεται ευκολότερο να φορούν τις ειδικές στολές.

Η Shan Xia, που εργάζεται ως νοσοκόμα στο νοσοκομείο Renmin του Πανεπιστημίου της Ουχάν, ξύρισε όλο το κεφάλι της στο τέλος του Ιανουαρίου.

Το ιατρικό προσωπικό στην πόλη-επίκεντρο του κορονοϊού κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βλέπουν όσο περισσότερους ασθενείς γίνεται, ακόμη και φορώντας πάνες για ενηλίκους ώστε να γλιτώνουν τα διαλείμματα για τουαλέτα. Μάλιστα ο αγώνας τους έχει και σωματικό κόστος, καθώς μερικοί έχουν λευκά σημάδια στο δέρμα τους από απολυμαντικά και στο πρόσωπο από τις χειρουργικές μάσκες.

«Νομίζω ότι είναι μεγάλη η καταπόνηση για κάθε γιατρό και κάθε νοσοκόμα στην Ουχάν. σωματικά και πνευματικά» είπε Κινέζος γιατρός στην Washington Post. «Γνωρίζουμε ότι οι ασθενείς ανησυχούν, αλλά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι και οι γιατροί είναι άνθρωποι».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *