Κορονοϊός: Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κρουαζιερόπλοιο με πάνω από 1.500 επιβάτες στην Ελλάδα έχει μπει σε καραντίνα

Συναγερμός έχει σημάνει σε κρουαζιερόπλοιο το οποίο πέρασε από ελληνικά λιμάνια και αυτή την ώρα κατευθύνεται στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από βρετανικά ΜΜΕ το MSC Opera απέπλευσε το μεσημέρι της Τετάρτης από το λιμάνι του Πειραιά μετά από μήνυμα του καπετάνιου που καλούσε άμεσα τους τους πάνω από 1.500 επιβάτες να επιστρέψουν στο πλοίο και να μην φύγουν από αυτό λόγω κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το Marine Traffic το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο είχε πιάσει Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο και είχε ως τελευταίο του σταθμό τον Πειραιά, νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης.  Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα και αναμένεται στην Κέρκυρα την Πέμπτη το πρωί.

Κορονοϊός: Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κρουαζιερόπλοιο με πάνω από 1.500 επιβάτες στην Ελλάδα έχει μπει σε καραντίνα 1Κορονοϊός: Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κρουαζιερόπλοιο με πάνω από 1.500 επιβάτες στην Ελλάδα έχει μπει σε καραντίνα 2

Η Daily Mail μετέδωσε ότι ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε όλους τους επιβάτες να επιστρέψουν άμεσα στο κρουαζιερόπλοιο από την βόλτα τους στην Ακρόπολη και να παραμείνουν σε αυτό καθώς επιβάτης που είχε αποβιβαστεί στη Γένοβα, διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Κορονοϊός: Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κρουαζιερόπλοιο με πάνω από 1.500 επιβάτες στην Ελλάδα έχει μπει σε καραντίνα 3

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Mirror ο καπετάνιος ανακοίνωσε ότι «περιμένουμε οδηγίες από τις ελληνικές και τις αυστριακές αρχές. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας». Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα στους επιβάτες μεταφέρθηκε το μήνυμα που μεταξύ άλλων έλεγε ότι ο καπετάνιος Pietro Esposito, ενημερώθηκε από τις αυστριακές αρχές ότι ένας άνδρας, ο οποίος αποβιβάστηκε στη Γένοβα της Ιταλίας, την Παρασκευή και πλέον βρίσκεται πίσω στην πατρίδα του, διάγνωστηκε με κοροναϊό. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση επιβάτες και πλήρωμα δεν μπορούν να βγουν από το πλοίο.

Το περιστατικό μετέδωσε και ο ANT1 στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων αναφέροντας ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα του MSC Opera έχουν μπει σε καραντίνα με εντολή καπετάνιου.

Κορονοϊός: Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κρουαζιερόπλοιο με πάνω από 1.500 επιβάτες στην Ελλάδα έχει μπει σε καραντίνα 4

Νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο μετέδωσε ότι το νησί της Κέρκυρας ανοίγει αύριο την αυλαία της νέας τουριστικής σεζόν στο νησί, και το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο θα ήταν το πρώτο που θα έπιανε στο νησί

Στο πλοίο, που ξεκίνησε την 11ήμερη κρουαζιέρα του από τη Γένοβα της γειτονικής Ιταλίας, επιβαίνουν 1572 επιβάτες, από διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ έχει ήδη καταπλεύσει στα λιμάνια Κατακόλου, Ηρακλείου Κρήτης, Ρόδου και Πειραιά.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, επισημαίνει ότι «ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κοροναϊού καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές αρχές, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία».

«Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων εφαρμόζοντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΛΚΕ , ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε κατάπλου, η υγειονομική αρχή του πλοίου εκδίδει πιστοποιητικό υγείας για το σύνολο των επιβαινόντων σε αυτό.

Πηγή φωτογραφίας: marinetraffic.com

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *