Κατάθλιψη ο σιωπηλός εχθρός, απαλλαχτείτε από τα συμπτώματα τώρα

Κατάθλιψη ο σιωπηλός εχθρός, απαλλαχτείτε από τα συμπτώματα τώρα 1

Κατάθλιψη ο σιωπηλός εχθρός, απαλλαχτείτε από τα συμπτώματα τώρα

Η κατάθλιψη αποτελεί την μάστιγα της εποχής μας και αρκετά δικαιολογημένα θα έλεγε κανείς. Η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η χώρα μας, η ανεργία, οι δύσκολη καθημερινότητα και τα χρέη είναι κάποιοι από τους εμφανής λόγους που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον άνθρωπο στην κατάθλιψη αλλά δεν είναι οι μόνοι παράγοντες.

Ίσως βέβαια πέρα από τους παράγοντες που αυξάνουν το άγχος και μηδενίζουν την καλή ψυχολογία ενός ανθρώπου, πλέον στην εποχή που ζούμε μας έχουνε πέσει πολλά μαζί μαζεμένα. Ότι και να συμβαίνει όπου και να οφείλετε η κατάθλιψη είναι ένα θηρίο που όσο το τρέφουμε μέσα μας τόσο μεγαλώνει.

Σε περίπτωση λοιπόν που έχετε αντιληφθεί τις έντονες μεταπτώσεις της ψυχολογίας σας και κάποια από τα συνήθη σημάδια της κατάθλιψης μπορείτε και μόνοι σας να ξεκινήσετε την αυτοϊασή σας ακολουθώντας κάποιες βασικές συμβουλές.

Δείξτε αγάπη και σεβασμό στον εαυτό σας

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και να το δείχνουμε. Αρχικά μπορεί να μην αισθάνεσαι και πολύ άνετα να κάθεσαι μπροστά στον καθρέφτη και να μιλάς για τα θετικά σου αλλά με τον καιρό θα δεις πως θα σου γίνει συνήθεια αλλά θα συνειδητοποιήσεις πως όλα αυτά είναι αλήθειες που απλά δεν θέλαμε να δούμε.

Αποφύγετε να κατηγορείτε τον εαυτό σας για όλα ακόμη κι αν ευθύνεστε για κάτι και εσείς. Να θυμόσαστε πάντα πως τα λάθη είναι ανθρώπινα!

Μην γκρινιάζετε διαρκώς

Η γκρίνια φέρνει γκρίνια φίλοι μου κι αυτό δεν είναι καθόλου ψέμα. Εάν δεν σας αρέσει ο τρόπος που σας φέρονται μην σκύβετε το κεφάλι και μετά κουβαλάτε διαρκώς τον ρόλο του θύματος. Μπορεί να μην μπορείτε να βάλετε φρένο σε κάποιον που σας κακομεταχειρίζεται, είναι όμως στο χέρι σας να αντιδράσετε.

Αθληθείτε

Η άσκηση βοηθάει στην έκκριση ουσιών η σύνθεση των οποίων προκαλεί ευεξία και θετικές σκέψεις. Επιλέξτε να ασκηθείτε σε εξωτερικό χώρο έτσι ώστε να πάρετε καθαρό αέρα, να ανοίξει το μάτι σας μαζί με την καρδιά σας.

Βάλτε ευχάριστη μουσική στο κινητό και θα δείτε πως με τον καιρό θα γίνετε άλλος άνθρωπος.

Βάλτε τέλος στην κατάθλιψη με την βοήθεια κάποιου ειδικού

Εάν παρόλο που έχετε προσπαθήσει και μόνοι σας να απαλλαχτείτε από την κατάθλιψη δεν τα έχετε καταφέρει ακόμη τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό και να συζητήσετε μαζί του.

Εκείνος θα σας ακούσει διεξοδικά και έπειτα θα σας δώσει συμβουλές ειδικά διαμορφωμένες για την περίπτωσή σας. Ένας ψυχολόγος δεσμεύεται από το απόρρητο ασθενή και γιατρού οπότε είναι το ιδανικό άτομο να μιλήσετε μαζί του εάν δεν θέλετε να ανοιχτείτε σε κάποιον και να κινδυνέψετε να μάθουν οι άλλοι τα μυστικά σας ή τις αδυναμίες σας.

Οι ψυχολόγοι Αθήνα και οι Ψυχολόγοι Θεσσαλονίκη είναι εδώ για τα μεγάλα ή τα μικρά σας προβλήματα. Εάν δεν μένετε σε κάποια από αυτές τις 2 πόλεις ή απλά δεν μπορείτε να μετακινηθείτε ο ψυχολόγος online είναι η κατάλληλη λύση για εσάς.

Μάθετε περισσότερα για την ψυχολογική υποστήριξη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.