Ιταλία – Κορονοϊός: 285 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, 27.967 συνολικά

Ιταλία – Κορονοϊός: 285 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, 27.967 συνολικά

Ιταλία – Κορονοϊός: 285 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, 27.967 συνολικά 1

Συνεχίζεται η μάχη της Ιταλίας με τον κορονοϊό, άρα και η καταγραφή νεκρών και νέων κρουσμάτων.

Την Τετάρτη η Πολιτική Προστασία είχε ανακοινώσει 323 θανάτους και 2.086 νέα κρούσματα, με τους αριθμούς να επιβεβαιώνουν τη «θετική» τάση των τελευταίων εβδομάδων.

Μία μέρα μετά, ανακοικώθηκε ότι το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 285 άνθρωποι λόγω του ιού και παράλληλα άλλοι 1.872 προσβλήθηκαν από αυτόν, με συνέπεια οι συνολικοί αριθμοί προς το παρόν να είναι 27.967 και 205.463 αντίστοιχα.

Είναι 1.694 οι ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 18.149 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.708 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μείωση, με 214 λιγότερες μολύνσεις. Παράλληλα, σημειώνεται μείωση του αριθμού των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 38 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες παρουσιάζουν σήμερα αύξηση ρεκόρ, με 2.382 ανθρώπους που έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή έβδομη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Μιλώντας σήμερα στο κοινοβούλιο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι δεν έχει φτάσει, ακόμη, η στιγμή, για ολική επιστροφή στην καθημερινότητα κι αντέκρουσε την κατηγορία ότι αγνοεί τον ρόλο της βουλής και της γερουσίας.

Παράλληλα, το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας έκανε γνωστό, σήμερα, ότι ο αριθμός των θετικών στον ιό είναι πιθανώς από δέκα μέχρι και είκοσι φορές υψηλότερος από τους επίσημους αριθμούς που έχουν καταγραφεί, λόγω του ότι πολλοί ασθενείς δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Για τον λόγο αυτό, οι επιστήμονες οι οποίοι συμβουλεύουν την ιταλική κυβέρνηση συνεχίζουν να επιμένουν ότι είναι βασικής σημασίας να παραμείνει ο δείκτης μετάδοσης του ιού κάτω από την μονάδα. Επιβάλλεται, κατά συνέπεια, η διατήρηση πολλών μέτρων προστασίας, ώστε να μην καταγραφεί νέο κύμα του ιού πριν το καλοκαίρι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *