«Είναι ώρα για αλλαγή και δεν εννοούμε τον Σάουθγκεϊτ»


Μετά τους FT, Εconomist και Sunday Times ήρθε η σειρά και για ένα ταμπλόιντ να εγκαταλείψει τους Συντηρητικούς.

Πρόκειται για την Sun, ιδιοκτησίας Ρούπερτ Μέρντοχ που ανακοίνωσε ότι στηρίζει το Εργατικό Κόμμα και τον ηγέτη του Κιρ Στάρμερ, παραμονή των βουλευτικών εκλογών στη χώρα και ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σαρωτική επικράτηση των Εργατικών.

Δεκατέσσερα χαοτικά χρόνια

«Είναι καιρός για νέο προπονητή και δεν εννοούμε τον Σάουθγκέιτ», είναι ο τίτλος της Sun ενώ σε άρθρο που ανήρτησε στην ηλεκτρονική έκδοσή της, προσθέτει:

«Το ανυπέρβλητο πρόβλημα με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι (οι Συντηρητικοί) είναι ότι, κατά τη διάρκεια των 14 συχνά χαοτικών χρόνων, κατέληξαν να γίνουν ένας διχασμένος όχλος που ενδιαφέρεται περισσότερο στο να πολεμά τον ίδιο τον εαυτό του παρά να κυβερνά τη χώρα».

Προσθέτει: «Εξακολουθούν και υπάρχουν πολλές ανησυχίες για τους Εργατικούς… Όμως, με το να οδηγήσει ξανά στο επίκεντρο της βρετανικής πολιτικής το κόμμα του για πρώτη φορά από τότε που ο Τόνι Μπλερ ήταν πρωθυπουργός, ο σερ Κιρ κέρδισε το δικαίωμα να πάρει τον έλεγχο».

Έμειναν με δύο εφημερίδες οι Τόρις

Η εφημερίδα ακολουθεί το παράδειγμα των Financial Times και Sunday Times, που στήριξαν επίσημα το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα.

Μεταξύ άλλων εφημερίδων, η Daily Mirror και ο Guardian στηρίζουν επίσης τους Εργατικούς, ενώ η Daily Mail και η Daily Telegraph τους Συντηρητικούς. Το εβδομαδιαίο περιοδικό The Economist επίσης στηρίζει τους Εργατικούς.

Η Sun είναι μία από τις βρετανικές εφημερίδες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και καυχάται ότι συνήθως νικάνε εκείνοι που η ίδια επιλέγει να υποστηρίζουν.

Η ταμπλόιντ, μέρος της μιντιακής αυτοκρατορίας News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ, υπερηφανεύτηκε το 1992 ότι «Η Sun ήταν που το κέρδισε» (It was the Sun wot won it), υποστηρίζοντας ότι η στήριξή της έπεισε 10 εκατομμύρια αναγνώστες να επιλέξουν τους Συντηρητικούς του Τζον Μέιτζορ σε μια απροσδόκητη εκλογική νίκη.

Άλλαξε τη στήριξή της προς τους Εργατικούς προτού ο Μπλερ ηγηθεί του κόμματος στην πρώτη από τις τρεις διαδοχικές εκλογικές νίκες το 1997.

Το 2009, η Sun απομακρύνθηκε από το Εργατικό Κόμμα, έπειτα από μια δεκαετία στήριξης και ανακοίνωσε πως στέκεται στο πλευρό των Συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον. Έκτοτε στήριζε τους Συντηρητικούς.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *