Είναι εισπνεόμενο και στοχεύει «κατευθείαν στην “καταιγίδα” μέσα μας»

Είναι εισπνεόμενο και στοχεύει «κατευθείαν στην “καταιγίδα” μέσα μας»


Ξεκινούν σε λίγες ημέρες, στα νοσοκομεία Αττικόν και Σωτηρία   οι κλινικές δοκιμές του καινοτόμου και ιδιαίτερα ελπιδοφόρου ισραηλινού φαρμάκου κατά του κορωνοϊού. Ο πρωτοπόρος για τις αντικαρκινικές του θεραπείες και υπεύθυνος για τη νέα θεραπεία καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ συνάντησε μάλιστα σήμερα τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη,

“Μέχρι στιγμής δώσαμε το φάρμακο σε 35 ασθενείς στο Ισραήλ και σε άλλους στο Κέντρο μου εκτός πρωτοκόλλου και σε όλες τις περιπτώσεις το φάρμακο ήταν ασφαλές και μας δίνει ελπίδες ότι είναι αποτελεσματικό” τόνισε ο κ. Αρμπέρ, μιλώντας μετά την συνάντηση, στην ΕΡΤ.

Είναι εισπνεόμενο και στοχεύει «κατευθείαν στην "καταιγίδα" μέσα μας» 1

INTIME NEWS/ΓΤΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το EXO-CD24 είναι εισπνεόμενο. Στη χωρά μας θα χορηγηθεί σε νοσηλευόμενους ασθενείς, με ενδιάμεσης βαρύτητας, λοίμωξη Covid-19. Το φάρμακο δρα απευθείας στους πνεύμονες, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες, και καταπολεμά τη λεγόμενη “καταιγίδα κυτταροκινών”, που θεωρείται υπεύθυνη για τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσιάζουν πολλοί ασθενείς με Covid-19 και καταλήγουν να χάσουν τη ζωή τους.

“Δίνοντας το εισπνεόμενο πάει το φάρμακο κατευθείαν στην ‘καταιγίδα’ μέσα μας για να μειώσει και να εμποδίσει την ‘καταιγίδα κυτταροκινών’ και να οδηγήσει στην υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος” τόνισε ο κ. Αρμπέρ

Πρόσθεσε ότι: “Πρέπει να επιστρέψει η ζωή μας στην κανονικότητα της. Πιστεύω ότι οι εμβολιασμοί είναι σημαντικοί. Έρχομαι από το Ισραήλ που έχει επιτύχει σε αυτούς, την ίδια στιγμή όμως χρειαζόμαστε το φάρμακο για την περίπτωση που ο εμβολιασμός δεν θα είναι πλέον αποτελεσματικός λόγω των νέων μεταλλάξεων”.

Η συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ είχε συζητηθεί στη συνάντηση Μητσοτάκη- Νετανιάχου τον Φεβρουάριο στην Ιερουσαλήμ και τώρα παίρνει σάρκα και οστά

Είναι μεγάλη μου χαρά που συνεργαζόμαστε. Ας ελπίσουμε πως θα αποδείξουμε στη ‘Φάση 2’ της κλινικής δοκιμής ότι η μέθοδος αυτή κάνει θαύματα” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε πως “πρόκειται για μια νέα μελέτη στην οποία συμμετέχουμε με ενθουσιασμό. Η μελέτη αξιοποιεί μια νέα μέθοδο μεταφοράς ενός νέου φαρμάκου, που βασίζεται στα εξωσώματα, νανοσωματίδια που συμμετέχουν στις διακυτταρικές διεργασίες”.

Είναι εισπνεόμενο και στοχεύει «κατευθείαν στην "καταιγίδα" μέσα μας» 2

INTIME NEWS/ΓΤΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το πρωτόκολλο των κλινικών δοκίμων συζητήθηκε στα γραφεία του ΕΟΦ., αναφέρει η ΕΡΤ.  Από την πλευρά του ο πρόεδρος του οργανισμού, Δημήτρης Φιλίππου, ανέφερε ότι: “Αυτό δείχνει το πολύ υψηλό επίπεδο ιατρικής και το υψηλό επίπεδο των επιστημόνων και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα”.

Μόνο στη χώρα μας θα γίνει η δοκιμή 2 του φαρμάκου, θα εξεταστεί η δοσολογία η αποτελεσματικότητα του και η ασφάλεια του. Αν τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά θα ακολουθήσει η τρίτη και σημαντικότερη φάση των κλινικών δοκίμων στην οποία θα μετέχουν και άλλες χώρες.

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *