Η σεξουαλική επαφή μάς κάνει να κοιμόμαστε σαν πουλάκια


Όποιος υποφέρει από αϋπνίες και περνά τις νύχτες του περιφερόμενος σαν φάντασμα έχει πλέον έναν απροσδόκητο σύμμαχο στο πλευρό του.

Ο δρ Michele Lastella έκανε μια έρευνα σε 460 ανθρώπους, ηλικίας 18-70 ετών, για λογαριασμό του Ινστιτούτου Συμπεριφορικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Appleton στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας και βρήκε πως τα 2/3 κοιμούνταν καλύτερα αν είχαν κάνει σεξ πριν κλείσουν τα μάτια τους.

«Η έρευνα βασίστηκε σε μερικά προκαταρκτικά ερευνητικά δεδομένα που λένε πως οι άνθρωποι, αφού κάνουν σεξ και έχουν οργασμό, απελευθερώνουν μια ορμόνη που λέγεται ωκυτοκίνη», λέει ο επιστήμονας, «αυτή η ορμόνη… λέγεται πως λειτουργεί ως καταπραϋντικό που μειώνει τον χρόνο που χρειάζεται κάποιος να αποκοιμηθεί».

shutterstock565177339

Όπως μας συμβουλεύει ο Lastella, κλείστε λοιπόν τα κινητά σας στο κρεβάτι και απευθυνθείτε στον σύντροφό σας για τον καλύτερο ύπνο που κάνατε ποτέ: «Υπάρχουν καλές ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι πρέπει να αντικαταστήσουμε την ώρα της οθόνης με ώρα παιχνιδιού», λέει χαρακτηριστικά, «όταν κάνεις σεξ, δεν σκέφτεσαι τι έχεις να κάνεις την επόμενη μέρα, δεν τσεκάρεις το τηλέφωνό σου. Σου αποσπά την προσοχή».

Τώρα ξέρετε…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *