Η έγκριση του εμβολίου είναι επιτυχία για την κοινωνία, την επιστήμη και την καινοτομία

Η έγκριση του εμβολίου είναι επιτυχία για την κοινωνία, την επιστήμη και την καινοτομία


Της Ανθής Αγγελοπουλου

Με αφορμή την χθεσινή έγκριση από τον ΕΜΑ του εμβολίου με την ονομασία Comirnaty των Pfizer και BioNTech ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Ελλάς Α.Ε. Ζαχαρίας Ραγκούσης, έστειλε το δικό του μήνυμα, λέγοντας ότι η μέρα αυτή είναι μέρα ορόσημο για την κοινωνία, την επιστήμη και την καινοτομία.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο σημερινό του μήνυμα ο κ. Ραγκούσης η έγκριση του εμβολίου των Pfizer και BioNtTech αποτελεί ορόσημο στον αγώνα κατά της νόσου COVD19.

Η Pfizer όπως είπε, κατάφερε να ανταποκριθεί στην υπόσχεσή της και να αναπτύξει και να προσφέρει στους πολίτες ένα εμβόλιο που ανταποκρίνεται σε υψηλά πρότυπα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Ένα εμβόλιο που ήδη έχουν λάβει πάνω από 300.000 άτομα παγκοσμίως και που δημιουργεί προϋποθέσεις για σταδιακή επιστροφή όλων μας στην κανονικότητα.

«Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την πίστη μας στον άνθρωπο, στη δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Επιβεβαιώνει δε, την διαρκεί επένδυσή μας στην ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών και εμβολίων, που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών» τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Τώρα όμως, όπως συμπλήρωσε, ξεκινά από την πλευρά της πολιτείας ένα σημαντικό έργο, αυτό του εμβολιασμού όλων των πολιτών.

Ο κ. Ραγκούσης διαβεβαίωσε επίσης, ότι όλοι οι υπεύθυνοι της εταιρείας θα βρίσκονται συνεχώς στη διάθεση των υγειονομικών αρχών και των επαγγελματιών υγείας για να παρέχουν κάθε υποστήριξη σε αυτή την προσπάθεια.

 

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *