Γάλλος υπουργός Υγείας: Το χειρότερο μέρος της επιδημίας είναι πίσω μας

Γάλλος υπουργός Υγείας: Το χειρότερο μέρος της επιδημίας είναι πίσω μας

Γάλλος υπουργός Υγείας: Το χειρότερο μέρος της επιδημίας είναι πίσω μας 1

«Το χειρότερο μέρος της επιδημίας covid-19 είναι πίσω μας» στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο ο κορονοϊός δεν έχει τελειώσει.

«Το μεγαλύτερο μέρος της επιδημίας είναι πίσω μας, αλλά ο ιός δεν είναι νεκρός. Δεν τον έχουμε νικήσει εντελώς και ελέγχουμε την κυκλοφορία του», επεσήμανε ο Βεράν, τονίζοντας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «συνεχίζονται τα διαγνωστικά τεστ».

Παράλληλα ο Γάλλος υπουργός Υγείας κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση και τους υπενθύμισε ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης καθώς και άλλοι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ.

«Συνεχίζουμε τα διαγνωστικά τεστ και την ιχνηλάτηση επαφών» και οι πολίτες θα πρέπει να εξακολουθήσουν «να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους», προειδοποίησε ο Βεράν.

Επεσήμανε εξάλλου ότι, αν και η κυβέρνηση μπόρεσε να άρει κάποιους περιορισμούς μετά τη χαλάρωση του lockdown, «θα μπορέσουμε να λάβουμε εκ νέου μέτρα προστασίας, αν κριθεί απαραίτητο», βάσει «κάποιων δεικτών που παρακολουθούμε καθημερινά».

Τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν στα νοσοκομεία εννέα θάνατοι από covid-19, ο χαμηλότερος αριθμός από τα μέσα Μαρτίου. Χθες ήταν η πέμπτη ημέρα που καταγράφηκαν λιγότεροι από 30 θάνατοι.

Συνολικά 29.407 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό στη Γαλλία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *