Την ώρα που η πολιτική φαντάζει για πολλούς ζωή χαρισάμενη, μια νέα μελέτη υποδεικνύει ότι και οι πολιτικοί πληρώνουν ένα βαρύ τίμημα.

Στην Αγγλία τουλάχιστον, όπου έγινε η έρευνα, ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει πολλές φορές κρίσεις άγχους και κατάθλιψη.

Τον Δεκέμβριο του 2016 λοιπόν η διδακτορική φοιτήτρια του Kings College London, Nicole Votruba, έστειλε ένα ερωτηματολόγιο 12 ερωτήσεων και στα 650 μέλη του βρετανικού Κοινοβουλίου (Βουλή των Λόρδων και Βουλή των Κοινοτήτων).

Μόλις 1 στους 4 συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο, το οποίο κατέγραψε ωστόσο μια ανησυχητική τάση.

Έρευνα αποκαλύπτει πώς είναι η ψυχική υγεία των πολιτικών σε σχέση με τους ψηφοφόρους τους

Όπως μας λένε στο άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στο «BMJ Open», τα ποσοστά των πολιτικών που βιώνουν δείκτες κατάθλιψης, αισθήματα ανεπάρκειας ή ανικανότητας και γενικότερα χαμηλότερους δείκτες ικανοποίησης από τη ζωή είναι σημαντικά υψηλότερα από του γενικού πληθυσμού.

Το 1/3 των βουλευτών πληρούσε μάλιστα τις διαγνωστικές προϋποθέσεις για ψυχικές παθήσεις ή ψυχολογικές διαταραχές, σε σχέση με αυτό το 1/4 του γενικού πληθυσμού της Αγγλίας. Τα πράγματα ήταν μάλιστα ακόμα χειρότερα για τις βουλευτίνες.

Οι ερευνητές δεν μας λένε βέβαια αν είναι τα δημόσια αξιώματα αυτά που προκαλούν τους αυξημένους δείκτες ψυχικών νοσημάτων, κατέγραψαν απλώς μια στατιστικά σημαντική τάση…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *