Εκστρατεία για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας


Εκστρατεία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της Ελλάδος ως προς τη σημασία της πρόληψης της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας ξεκίνησε η Novo Nordisk Hellas, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας. Για τον λόγο αυτό, προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.). Πρωταγωνιστές της καμπάνιας θα είναι οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Ζήσης και Εβίνα Μάλτση.

Εκστρατεία για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας 1

Η ενημερωτική εκστρατεία «#PameNaXasoume» πραγματοποιείται με την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας, και δημιουργήθηκε από την ανάγκη να «χάσουμε» την αρνητική πρωτιά που κατέχει η χώρα μας στα επίπεδα παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη και με στόχο να συμβάλει στη δημόσια υγεία και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νέων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, στήθηκε με γνώμονα την ενημέρωση των νέων και των φροντιστών τους για τα οφέλη του αθλητισμού, την αξία της ευαισθητοποίησης για τα οφέλη της φυσικής άσκησης μέσω θετικών βιωμάτων αλλά και τη γνωριμία τους με την καλαθοσφαίριση και τα οφέλη του αθλητισμού για τη σωματική και ψυχική υγεία των νέων.

Παρουσιάζοντας την εκστρατεία «#PameNaXasoume» η διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas, Μαίρη Καραγεώργου, επεσήμανε ότι η αποτελεσματική πρόληψη της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας απαιτεί συνεργασία διαφορετικών επαγγελματικών ομάδων και αυτό το μήνυμα της συνεργασίας που θέλει να περάσει η εταιρεία.

Ο γενικός διευθυντής της Novo Nordisk Hellas και πρόεδρος του ΣΦΕΕ,  Ολύμπιος Παπαδημητρίου, επεσήμανε ότι για την αναχαίτιση της επιδημίας της παχυσαρκίας, χρειάζεται η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου πολιτικής, το οποίο θα μπορούσε να βασίζεται σε 4 πυλώνες, την πρόληψη, την αυτοδιαχείριση του σωματικού βάρους, την ιατρική παρακολούθηση και την εξειδικευμένη φροντίδα. «Μέσω της φιλόδοξης αυτής συνεργασίας με την Ομοσπονδία, αναλαμβάνουμε σημαντικό ρόλο στον πυλώνα της πρόληψης ξεκινώντας από την κρίσιμη  παιδική και εφηβική ηλικία» τόνισε.

Ο κ. Ευάγγελος Λιόλιος, πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι βασικός προορισμός του αθλητισμού είναι η στήριξη της κοινωνίας και η συστράτευση μαζί της. «Είναι ιερό καθήκον του αθλητισμού να συνδράμει στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων και η παχυσαρκία είναι ένα από αυτά. Όταν δε, αυτή αφορά τα παιδιά, ο ‘συναγερμός’ ηχεί εντονότερα, αφού το μυαλό δεν ξεχνά ποτέ τι ήταν ως παιδί, άρα και δύσκολα δεν θα συνεχιστεί η πάθηση στο άτομο και όταν ενηλικιωθεί» τόνισε, συμπληρώνοντας: «Μιλώντας για παχυσαρκία, μιλάμε για ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει τις ρίζες του σε βάθος χρόνων, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός χρόνος για χάσιμο στην προσπάθεια αντιμετώπισής του και δε μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα, ούτε καν από μικρές ομάδες. Απαιτεί εθνική συστράτευση και συγκεκριμένο και πολύ ξεκάθαρο πλάνο. Τα παιδιά είναι βιωματικά και θέλουν το θετικό πρότυπο, την καθοδήγηση του τι να κάνουν και όχι την αποτροπή του τι να μην κάνουν. Ο αθλητισμός μπορεί να τους δώσει και τα πρότυπα, μπορεί να τους δώσει και τη διέξοδο του τι να κάνουν για να διατηρούν και να βελτιώνουν την υγεία τους. Στα παιδιά υπάρχει πρόληψη, αν πάμε στους ενήλικες, το παιχνίδι χάθηκε, έχουμε περάσει στην αντιμετώπιση».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.