Εφτά τρικάκια για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με το… δεξί 1

Αν ανήκετε στους ανθρώπους εκείνους, που το πρωί ξυπνάνε τελευταία στιγμή και τρέχουν να τα προλάβουν όλα, θα πρέπει να αλλάξετε αυτή τη συνήθεια. Γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μία συνήθεια, που σας γεμίζει με άγχος, το οποίο κουβαλάτε καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κι επειδή, η καλή μέρα από τα πρωί φαίνεται, δείτε ποια είναι η ιδανική ρουτίνα, που πρέπει να υιοθετήσετε τα πρωινά. Για να ξεκινήσετε, τη μέρα σας με το… δεξί!

Βρείτε από το προηγούμενο βράδυ όλα τα ρούχα

Η αλήθεια είναι ότι χάνετε χρόνο, ψάχνοντας το πρωί τι θα φορέσετε. Αν δεν είστε μόνοι κι έχετε παιδιά, τότε ο χρόνος αυξάνεται. Γι’ αυτό, θα πρέπει από το προηγούμενο βράδυ, να έχετε βρει τα ρούχα της επόμενης ημέρας και να έχετε ετοιμάσει την τσάντα τη δική σας ή των παιδιών σας, για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή.

Μην παραλείπετε το πρωινό

Το πρωινό είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το παραλείπετε, αφού θα σας δώσει ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Επίσης, στη διάρκεια του πρωινού, αν έχετε παιδιά, είναι μία καλή ευκαιρία να καθίσετε όλοι μαζί, να μιλήσετε και να κάνετε τα σχέδια της ημέρας. Αν είστε μόνοι, είναι μία καλή ευκαιρία, να χαλαρώσετε λίγο, πριν το ξεκίνημα μίας κουραστικής ημέρας.

Ετοιμάστε από το προηγούμενο βράδυ το κολατσιό

Είτε το δικό σας, είτε των παιδιών, είναι προτιμότερο να έχετε ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ το κολατσιό που θα πάρετε μαζί σας. Για να μην τρέχετε, τελευταία στιγμή, με το ταπεράκι στο χέρι.

Βρείτε το σωστό ήχο στο ξυπνητήρι

Ένας ενοχλητικός ήχος στο ξυπνητήρι, θα σας γεμίσει με εκνευρισμό, ενώ στο μυαλό σας θα εντυπωθεί το πρωινό ξύπνημα ως μία εκνευριστική και αγχώδης διαδικασία. Γι’ αυτό επιλέξτε έναν μελωδικό ήχο, που δεν θα σας στρεσάρει, αλλά θα ηχεί καλύτερα στα αυτιά σας.

Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι είναι καλύτερο να ξυπνάτε νωρίτερα. Έτσι, θα έχετε περισσότερο χρόνο να χουζουρέψετε, να συνέλθετε και να ετοιμαστείτε χωρίς άγχος.

Κάντε ένα ντους

Πολλοί επιλέγουν να κάνουν ένα γρήγορο ντους το πρωί. Αν εσείς δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, δοκιμάστε το. Θα σας «ξυπνήσει», ενώ τονώνει την κυκλοφορία κι επιταχύνει το ρυθμό της καρδιάς, επιτρέποντας την καλύτερη συγκέντρωση το πρωί.

Μην κοιτάζετε το κινητό σας

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που κοιτάνε το κινητό τους, μόλις ξυπνήσουν για τυχόν κλήσεις, μηνύματα ή emails. Μία συνήθεια, που μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά είναι ιδιαίτερα στρεσογόνα. Ετοιμαστείτε πρώτα και μετά κοιτάξτε το κινητό σας.

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *