Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ 



Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ  1

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Η εικόνα των νοσοκομείων όπως την παρουσιάζουν τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος δείχνει εξαιρετικά δύσκολη και με σοβαρές ελλείψεις.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, με βάσει το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας λειτουργούν 691 κλίνες ΜΕΘ  για περιστατικά κορονοϊού. Εντός των ΜΕΘ βρίσκονται 614 ασθενείς  διασωληνωμένοι και μη. Το σύνολο των διασωληνωμένων  είναι 688. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 80 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, όπως λέει.

Πολλοί εκ των διασωληνωμενων ασθενών δεν είναι επιλέξιμοι ασθενείς για ΜΕΘ, επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος, και γι’ αυτό έρχεται και παρέρχεται η σειρά τους. Βρίσκονται στη  λίστα του ΕΚΑΒ ΕΚΕΠΥ και αναμένουν τη σειρά επί πολλές ημέρες και δεν προλαβαίνουν.

«Υπάρχουν διασωληνωμένοι που βρίσκονται σε κλινικές 10 ημέρες. Νέοι σε ηλικία ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα  αναμονής πολλές ημέρες. Ασθενείς διασωληνωμένοι που χάνουν τη ζωή τους πριν βρουν ΜΕΘ (Σισμανόγλειο, Νίκαια, Ερυθρός  κ.α.)» τονίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα νοσοκομεία της Αττικής αυτή τη στιγμή  υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ενδεικτικά αναφέρει ότι στον Ευαγγελισμό είναι 6  διασωληνωμένοι σε θαλάμους πάνω από δύο ημέρες, στο Θριάσιο 3 διασωληνωμένοι σε θαλάμους, στο Σισμανόγλειο, 8 διασωληνωμένοι σε θαλάμους, στην Νίκαια 11 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους (οι περισσότεροι πάνω από 5 ημέρες).

Ειδικά στο νοσοκομείο της Νίκαιας αυτό που συμβαίνει όπως λέει είναι απάνθρωπο διότι δεν διαθέτουν ΜΕΘ Covid και δεν μπορούν να διακινήσουν τα διασωληνωμένα περιστατικά. Στο Τζάνειο είναι 3 διασωληνωμένοι σε θαλάμους 2 ημέρες. Στο Αγία Όλγα 2 διασωληνωμένοι σε θαλάμους στο Γεννηματάς 5 διασωληνωμένοι στις κλινικές.

«Πεθαίνουν  διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, Υπάρχουν   αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι από  52 ετών έως 67 ετών που είναι από 4 ημέρες εκτός ΜΕΘ  έως δέκα ημέρες» τονίζει κλείνοντας κ. Γιαννάκος.





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *