Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία της Βιοκλινικής Πειραιά

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία της Βιοκλινικής Πειραιά


Της Ανθής Αγγελοπούλου

Την άμεση παρέμβαση του Κλαδικού Σωματείου επέφερε η απόφαση της αναστολής λειτουργίας της  Βιοκλινικής Πειραιά του ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Η Διεύθυνση προσωπικού ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της Βιοκλινικής Πειραιά ότι η αναστολή γίνεται για λόγους ανακαίνισης και για χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει τους 6 μήνες, με ημερομηνία έναρξης της αναστολής την 27η Ιανουαρίου.

Στην ενημέρωση που έγινε ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να δηλώσουν αν επιθυμούν μετακίνηση σε άλλη εταιρεία του ομίλου ή όχι.

Σύμφωνα  όμως με το Κλαδικό Σωματείο, στην ενημέρωση οι εκπρόσωποι της εταιρείας απέκρυψαν ότι η αναστολή λειτουργίας γίνεται με υπαιτιότητα του εργοδότη για λόγους επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως επίσης και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του εργοδότη που προκύπτουν από αυτή την απόφαση.

Επίσης, οι εργαζόμενοι δεν ενημερώθηκαν τόσο για τις προθέσεις της Διοίκησης για όσους εργαζόμενους αρνηθούν να μετακινηθούν σε άλλη εταιρεία του ομίλου όσο και για το μέλλον της κλινικής. Αν δηλαδή μετά τις εργασίες ανακαίνισης, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως κλινική ή θα αλλάξει χρήση και τι θα σημαίνει αυτό για τις θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το Κλασικό Σωματείο, η εταιρεία παρόλο που έχει υποχρέωση, απέκρυψε από το Σωματείο, δηλαδή τους νόμιμους και πραγματικούς εκπρόσωπους των εργαζομένων την απόφαση της για αναστολή λειτουργίας της Κλινικής και τις προθέσεις της. Αντίθετα επιχείρησε με ατομική «συζήτηση» σε τοπίο ασάφειας και υποθέσεων να αποσπάσει δήλωση προθέσεων. Όπως λέει η ανακοίνωση, το Σωματείο παρενέβη άμεσα και απαίτησε να μην υπάρχει καμία διαπραγμάτευση σε ατομικό επίπεδο, μέχρι να αποσαφηνιστούν επίσημα όλα τα δεδομένα.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *