Όποιος ζει σε χώρα που εφαρμόζονται δραστικά περιοριστικά μέτρα τύπου lockdown ίσως έχει παρατηρήσει πως τα όνειρά του έγιναν κομματάκι πιο παράξενα.

Και είναι το στρες λόγω πανδημίας και η απώλεια της κανονικότητας οι δύο σημαντικότεροι παράγοντες για την αλλαγή στη φύση και την ποιότητα του ύπνου.

Αυτό μας λέει η καθηγήτρια νευροεπιστήμης και ψυχολογίας Roxanne Prichard και είναι μάλιστα εντελώς φυσιολογικό: «Είναι στην πραγματικότητα μια εξελικτική προσαρμογή. Δεν θα ήθελες να κοιμάσαι για 10 ώρες αν βρισκόσουν στο πεδίο της μάχης ή σε μια περιοχή με μεγάλο αριθμό νυκτόβιων αρπακτικών», ισχυρίζεται, βρίσκοντας αναλογίες με τους φόβους λόγω κορονοϊού.

Αν βλέπετε περίεργα όνειρα τώρα με τον κορονοϊό, υπάρχει λόγος

Ο ύπνος με διαλείμματα είναι αυτός που μπορεί να σε κρατήσει ζωντανό στο πεδίο της μάχης και το ίδιο κάνει ασυναίσθητα ο οργανισμός μας και στις μέρες της καραντίνας, παρά το γεγονός ότι ο εχθρός είναι εδώ αόρατος.

Επιπλέον, το στρες λόγω της αβεβαιότητας και της κλεισούρας δεν βοηθάει καθόλου, παρατηρεί πάντα η Prichard, επηρεάζοντας ακόμα και τα όνειρά μας.

Που γίνονται πιο ζωντανά και πιο περίεργα, αντικατοπτρίζοντας ακριβώς τις ανησυχίες μας…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *