Βρείτε το καλύτερο πακέτο φιλοξενίας για το site σας

WEB HOSTING ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΕΛΛΑΔΑ

Βρείτε το καλύτερο πακέτο φιλοξενίας για το site σας

Το web hosting ή αλλιώς το πακέτο φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας, θα πρέπει να είναι από τα πρώτα πράγματα που θα κοιτάξετε κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας σας στο ίντερνετ.

Για να μπορεί να φορτώνει γρήγορα και να τρέχει σωστά η ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη επεξεργαστική ισχύ, αλλά και τις ρυθμίσεις συμβατότητας.

Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά ο server που φιλοξενείται η ιστοσελίδα σας, είναι κάτι στον οποίο στηρίζεται η Google για την κατάταξή της στα αποτελέσματα αναζητήσεων.

Γιατί είναι σημαντικό το web hosting;

Το web hosting είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι εκεί στεγάζεται ολόκληρη η ιστοσελίδα σας και η επιχείρηση που αυτή αντιπροσωπεύει.

Οι περισσότεροι που ξεκινούν την κατασκευή ιστοσελίδων, έχοντας στο μυαλό τους μια απλή κατασκευή, απευθύνονται σε κοινόχρηστους severs για κάποιο πακέτο φιλοξενίας. Εκεί βρίσκονται και άλλα site, το καθένα να καταλαμβάνει έναν πολύ μικρό χώρο και να έχει περιορισμένες δυνατότητες.

Ιδανικά, ο προσωπικός web server είναι η καλύτερη λύση, καθώς μπορείτε να έχετε μεγάλο χώρο και να το διαχειρίζεστε κατά βούληση. Αρκεί βέβαια, να αντέχετε το κόστος.

Ο προσωπικός web server, είναι για τους περισσότερους ένα άπιαστο όνειρο, γιαυτό θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στην επιλογή κάποιου share server. Το share hosting που θα επιλέξουμε θα πρέπει:

  • να είναι διαθέσιμο
  • να είναι αρκετά γρήγορο στη φόρτωση, ώστε να μην πέφτει
  • να μπορεί να εξυπηρετήσει πολλούς πελάτες ταυτόχρονα

Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο web hosting;

Οι παράγοντες που πρέπει να μελετήσετε για να επιλέξετε τον κατάλληλο web server, είναι

Γεωγραφικό ή τοπικό SEO

Αν σας ενδιαφέρει η προβολή της ιστοσελίδας σας σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, δηλαδή σας ενδιαφέρει το τοπικό seo, τότε θα πρέπει το web hosting σας να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο στόχο σας. Προτιμήστε αρχικά έναν ελληνικό server.

Ο πιο κοντινός server ανταποκρίνεται άμεσα και έτσι έχετε μια πιο γρήγορη ιστοσελίδα. Και επειδή η Google δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα site που φιλοξενούνται σε τοπικούς server, ανεβαίνετε άμεσα στα γεωγραφικά αποτελέσματα της Google.

Όταν κάποιος χρήστης επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας και συναντήσει καθυστερήσεις, θα εγκαταλείψει σύντομα και δε θα επιστρέψει ξανά. Έστω και 2 δευτερόλεπτα καθυστέρηση μπορεί να αποβεί καταστροφικό, ιδιαίτερα αν μιλάμε για το e-shop μιας επιχείρησης.

Ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας

Η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας επηρεάζεται αρκετά από την επεξεργαστική ισχύ του server που φιλοξενείται η ιστοσελίδα σας και το εύρος ζώνης ή bandwidth που είναι. Η ταχύτητα της γραμμής σύνδεσης παίζει και αυτήν το ρόλο της.

Ο web server σας θα πρέπει να σας δίνει αρκετούς πόρους και ικανοποιητικό bandwidth για να μπορεί η ιστοσελίδα σας να είναι γρήγορη και να κεντρίζει νέους πελάτες.

Επενδύστε λοιπόν σε ένα γρήγορο hosting και όχι στο πιο οικονομικό.

Downtime και Uptime

Με τον όρο downtime ορίζουμε το χρόνο τον οποίο ο web server είναι πεσμένος, λόγω επιθέσεων και τεχνικών προβλημάτων, ενώ ο χρόνος που βρίσκεται online λέγεται uptime.

Ο web server που θα επιλέξετε ή το πακέτο φιλοξενίας σας, θα πρέπει να είναι αρκετά αξιόπιστο ώστε να έχει χαμηλό downtime και uptime που να αγγίζει το 99,99%.

Σε αντίθετη περίπτωση, η ιστοσελίδα σας δε θα λειτουργεί και έτσι θα χάσετε επισκεψιμότητα και την κατάταξή σας σε υψηλές θέσεις στα αποτελέσματα της Google.

Συμβατότητα με τις ρυθμίσεις SEO

Η συμβατότητα του web server με τις ρυθμίσεις που απαιτούνται για την βελτιστοποίηση της σελίδας σας για τις μηχανές αναζήτησης είναι πολύ σημαντική.

Πολλές εταιρείες φιλοξενίας προσφέρουν web hosting με δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών με ένα κλικ σε CMS όπως το WordPress, Joomla, και άλλα.

Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να επιφέρει περισσότερα προβλήματα στη συμβατότητα με ένα συγκεκριμένο CMS. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο συγκεκριμένο CMS, εντοπίστε και επιλέξτε web hosting που είναι αποκλειστικά ρυθμισμένα για την έκδοσή σας.

Τι να προσέξετε για WordPress Hosting

Σε περίπτωση που διαθέτετε ένα site σε WordPress και θέλετε να βρείτε κάποιο καλό hosting, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • προτιμήστε ένα VPS αντί ένα απλό shared hosting. Μπορεί αρχικά να μη σας αρέσει το κόστος, όμως η ταχύτητα της ιστοσελίδας σας θα σας αποζημιώσει.
  • Επιλέξτε linux hosting που έχει πλήρη συμβατότητα με το WordPress
  • επιλέξτε μια εταιρεία φιλοξενίας, η οποία να σας παρέχει την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη

Η συμβατότητα είναι το Α και το Ω για τη σωστή λειτουργία του site σας και μια αξιόπιστη εταιρεία που ειδικεύεται στο αντικείμενο, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες του site σας σε hosting.

Δείτε περισσότερα για hosting και web design:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *