Βουλή: Κυρώθηκαν οι συμφωνίες Ε.Ε. με Λιχτενστάιν – Αγιο Μαρίνο κατά της φοροδιαφυγής

Βουλή: Κυρώθηκαν οι συμφωνίες Ε.Ε. με Λιχτενστάιν – Αγιο Μαρίνο κατά της φοροδιαφυγής

Βουλή: Κυρώθηκαν οι συμφωνίες Ε.Ε. με Λιχτενστάιν - Αγιο Μαρίνο κατά της φοροδιαφυγής 1

Κυρώθηκαν, από την Ολομέλεια της Βουλής, τα δύο πρωτόκολλα συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ με Λιχτενστάιν και Αγιο Μαρίνο που αφορούν ισοδύναμα μέτρα για φορολόγηση εισοδημάτων.

Υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έκανε λόγο για απαραίτητη διεθνή συνεργασία των φορολογικών Αρχών με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι αυτή απαιτείται σε επίπεδο τόσο ευρωπαϊκό όσο και διεθνές.

«Η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών δυσκολεύει σημαντικά την απόκρυψη φορολογικών στοιχείων» σημείωσε, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα και δεν αποτελεί πανάκεια το νομοσχέδιο που κυρώνει τις δύο συμφωνίες.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών θα γίνεται υπό την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την διασφάλιση του απορρήτου.

«Οι δύο σημερινές κυρώσεις αποτελούν συνέχεια της πολιτικής και της προσπάθειάς μας για την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας και της διαφάνειας, ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να επιτευχθεί ένα καλύτερο και δικαιότερο φορολογικό σύστημα» επεσήμανε η κ. Παπανάτσιου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *