Το μεγάλο σορτάρισμα: Σε υψηλά 4ετίας τα στοιχήματα κατά των μετοχών

Το μεγάλο σορτάρισμα: Σε υψηλά 4ετίας τα στοιχήματα κατά των μετοχών

Το μεγάλο σορτάρισμα: Σε υψηλά 4ετίας τα στοιχήματα κατά των μετοχών 1

REUTERS/LUCAS JACKSON

Οι short sellers έχουν κάνει δυναμική επιστροφή στην μεγαλύτερη αγορά μετοχών του πλανήτη. Τα στοιχήματα υπέρ της πτώσης του SPDR S&P 500 Trust, του μεγαλύτερου ETF που συνδέεται με τον αμερικανικό δείκτη, σκαρφάλωσαν στα 68,1 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα- τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της S3 Partners, που επικαλείται η Wall Street Journal.

Mε το ΔΝΤ να προειδοποιεί πως οι προβλέψεις για την εφετινή ύφεση είναι μάλλον υπερβολικά….αισιόδοξες οι επενδυτές προσπαθούν να περιορίσουν με κάθε τρόπο την έκθεσή τους στο ρίσκο των μετοχών. Τα σορταρίσματα των 68,1 δισ. δολαρίων ήταν αυξημένα σε σχέση με τα 41,7 δισ. δολάρια σε τις αρχές του 2020 και σε σχέση με τα 41,2 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι short sellers δανείζονται μετοχές και τις πωλούν με την ελπίδα να τις επαναγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές και να κρατήσουν τη διαφορά ως κέρδος. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι ποντάρουν στην πτώση τους. Μεταξύ των εταιρειών που έχουν βάλει στο στόχαστρο είναι η Carnival, h RCL Marriott International και η Wynn Resorts.

Η εξέλιξη αυτή στην αμερικανική αγορά έρχεται την ώρα που σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές έχει απαγορευθεί το short selling αυτή την περίοδο της ραγδαίας εξάπλωσης του Covid19 και των ζοφερών σεναρίων για την οικονομία σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η κατάρρευση των αγορών. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *