Πετρέλαιο: Σε χαμηλά 21 ετών βυθίστηκε το αμερικανικό αργό

Πετρέλαιο: Σε χαμηλά 21 ετών βυθίστηκε το αμερικανικό αργό

Πετρέλαιο: Σε χαμηλά 21 ετών βυθίστηκε το αμερικανικό αργό 1

REUTERS/Essam Al Sudani

Ανηλεές σφυροκόπημα δέχονται οι τιμές του αμερικανικού αργού στη Νέα Υόρκη, κινούμενες πια λίγο πάνω από τα 15 δολάρια το βαρέλι- επίπεδα που είχαν να συναντήσουν εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Το ελαφρύ αμερικανικό αργό (WTI) βλέπει την τιμή του το πρωί της Δευτέρας να κάνει βουτιά 16,37% στα 15,28 δολάρια το βαρέλι. Το τρέχον συμβόλαιο Μαΐου λήγει αύριο, Τρίτη, αλλά το πιο ενεργό, αυτό του Ιουνίου, με όγκο συναλλαγών πέντε φορές υψηλότερο, καταποντίζεται. Την ίδια ώρα το αργό τύπου μπρεντ υποχωρεί μόλις 1% στα 27,83 δολάρια το βαρέλι. 

Υπάρχει εντονότατη ανησυχία για την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων, γεγονός που έχει οδηγήσει στο να αποσυνδεθεί το αμερικανικό αργό από το μπρεντ. Κανένα από τα δύο συμβόλαια πάντως δεν δέχθηκε ουσιαστικό στήριγμα από την ιστορική συμφωνία του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας για μείωση της παγκόσμιας παραγωγής κατά 10%. Οι επενδυτές πιστεύουν ότι αυτή ήρθε πολύ αργά σε μία περίοδο που η παγκόσμια οικονομία βιώνει βαθύτατη ύφεση εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. 

Η ζήτηση πετρελαίου έχει κάνει βουτιά και δεν διαφαίνεται καμία ελπίδα ανάκαμψης στον ορίζοντα προς το παρόν. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *