Πώς θα καθαρίσεις τις ξύλινες κουτάλες (κι όλα τα ξύλινα εργαλεία) με δύο υλικά

Λατρεύεις τα ξύλινα σκεύη και εργαλεία στην κουζίνα κι όχι άδικα. Ούτε γρατζουνιές δημιουργούν, δεν θα διαβρώσουν ποτέ την γεύση από κάποιο φαγητό σου και είναι η καλύτερη επιλογή που έχεις.

Ξέρεις όμως πώς πρέπει να καθαρίζεις τα ξύλινα σκεύη για να αντέξουν περισσότερο; Ξέρεις πώς θα τα φροντίζεις για να μην χαλάσουν;

Σε αντίθεση με τις μεταλλικές κουτάλες και λοιπά εργαλεία, τα ξύλινα, θέλουν σωστό πλύσιμο και φροντίδα κάθε φορά για να παραμένουν καθαρά και άθικτα.

Βήμα πρώτο: Ξέπλυνε τα ξύλινα σκεύη και εργαλεία αμέσως μετά από κάθε χρήση. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και προς θεού απόφυγε το πλυντήριο πιάτων. Θυμήσου πως ποτέ δεν μουλιάζουμε τα ξύλινα σκεύη σε νερό με σαπούνι.

Αφού πλύνεις τα ξύλινα εργαλεία, με τα χέρια και με απαλό σφουγγάρι, στέγνωσέ τα άμεσα.

Κι αφού στεγνώσουν, χρησιμοποίησε δύο υλικά για να τα διατηρήσεις ανέπαφα.

Τρίψε με γυαλόχαρτο και γυάλισε με λάδι καρύδας ή λάδι καρυδιού.

Κυριακή Κανονίδου

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *