Νέα δίκη για την υπόθεση με την κακοποίηση ανηλίκου σε σχολείο στο Βόλο

Νέα δίκη για την υπόθεση με την κακοποίηση ανηλίκου σε σχολείο στο Βόλο

Νέα δίκη για την υπόθεση με την κακοποίηση ανηλίκου σε σχολείο στο Βόλο 1

Νέα δίκη θα γίνει για την υπόθεση με τους μαθητές που κατηγορούνται για κακοποίηση συμμαθητή τους στο Βόλο.

Συγκεκριμένα δεκτή έγινε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου η αίτηση που κατέθεσε η οικογένεια του 10χρονου μαθητή, φερόμενου ως θύματος βιασμού, για άσκηση έφεσης στην αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Βόλου, για τους τρεις μαθητές που κατηγορούνταν για την υπόθεση κακοποίησης που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2016.

Χθες που έληξε η προθεσμία για την εξέταση του αιτήματος, έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου έκανε δεκτό το αίτημα και άσκησε έφεση, και τώρα η υπόθεση θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Λάρισας.

«Πιστεύουμε ότι το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Λάρισας, ως ανώτερο και πιο έμπειρο δικαστήριο, και αφού κληθούν και όλοι μάρτυρες που εμπλέκονται στην υπόθεση, θα μπορέσει να οδηγηθεί σε μία απόφαση, η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι δίκαιη», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του 10χρονου, Σταύρος Γεωργίου.

Όπως γράφει ο Ταχυδρόμος του Βόλου το αίτημα για την άσκηση της έφεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, διατυπωνόταν διαμαρτυρία για το γεγονός ότι οι μοναδικοί μάρτυρες που κλήθηκαν στο δικαστήριο την ημέρα της δίκης, πέραν της μητέρας του 10χρονου, του πατριού και αστυνομικού, ήταν οι τέσσερις δάσκαλοι των μαθητών που παραπέμφθηκαν σε δίκη για ποινικά αδικήματα σχετικά με την εν λόγω υπόθεση, ενώ δεν κλήθηκε να εξεταστεί η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή και παιδοψυχίατροι που είχαν εξετάσει και άλλα παιδιά εκτός από το φερόμενο ως θύμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου κατέληξε στις 25 Ιανουαρίου 2018 ομόφωνα σε αθωωτική απόφαση για τους τρεις μαθητές. Ο Εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει στο δικαστήριο να κριθούν όλοι αθώοι, επισημαίνοντας με κάθε τρόπο ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν τελέστηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *