Μηχανισμό αποτροπής σύγκρουσης μελετά το ΝΑΤΟ

Μηχανισμό αποτροπής σύγκρουσης μελετά το ΝΑΤΟ

Μηχανισμό αποτροπής σύγκρουσης μελετά το ΝΑΤΟ 1

Φωτ. REUTERS

Τη σύσταση ενός μηχανισμού αποτροπής «ατυχημάτων» στη θάλασσα με αφορμή τη συνεχιζόμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο διερευνά το ΝΑΤΟ.

«Διερευνώ τις δυνατότητες, ώστε το ΝΑΤΟ να αναπτύξει μηχανισμούς πρόληψης επεισοδίων και ατυχημάτων, μια δέσμη μηχανισμών πρόληψης συγκρούσεων», είπε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε δηλώσεις του προς το πρακτορείο Reuters.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πλοία, τόσες δυνατότητες για στρατιωτικές δράσεις σε μια σχετικά περιορισμένη περιοχή, αυτό από μόνο του είναι λόγος ανησυχίας», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι επισκέψεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας σε Αθήνα και Άγκυρα αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να υποστηριχθούν για να μπορέσουν η Ελλάδα και η Τουρκία να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση των εντάσεων.

«Αυτό που πιστεύω πως έχει σημασία τώρα είναι να υποστηριχθούν οι γερμανικές προσπάθειες για καθορισμό μιας πλατφόρμας διαλόγου μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, την Τουρκία και την Ελλάδα», δήλωσε συγκεκριμένα ο Στόλτενμπεργκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *