Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων – Ποιους αφορούν

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων - Ποιους αφορούν 1

Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ανακοινώσαμε μια πρώτη δέσμη μέτρων περί αναστολής καταβολής ΦΠΑ των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού» υπενθύμισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Ποιους κλάδους όμως, αφορούν αυτά τα μέτρα;

«Υπάρχουν κλάδοι, όπως τα catering, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα που έχουν μεγάλη πτώση (σ.σ. στον τζίρο)» έσπευσε να απαντήσει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις για να κρατήσουν τους εργαζομένους τους».

Εξήγησε δε, ότι «όσοι αποδεικνύουν την κάθετη πτώση του τζίρου τους που οφείλεται στον κορονοϊό, θα έχουν από το κράτος όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να περάσουν τον κάβο».

«Δεν θα τους αφήσουμε να καταστραφούν. Αυτό είναι μήνυμα για εκείνους που είναι νόμιμοι, έκοβαν αποδείξεις και μπορούν να αποδείξουν τη μείωση του τζίρου» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Τα παραπάνω μέτρα, όπως επανέλαβε ο κ. Γεωργιάδης, θα είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 46, η πλειοψηφία των οποίων στη δυτική Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες αρχές έχουν προβεί στη λήψη μιας σειράς έκτακτων μέτρων που αφορούν ιδίως τους νομούς Αχαΐας, Ζακύνθου και Ηλείας.

Ανάμεσα σ’ αυτά τα μέτρα συγκαταλέγεται το κλείσιμο των δημόσιων σχολείων, των αρχαιολογικών χώρων, των αθλητικών κέντρων, των μουσείων, καθώς και των χώρων συναθροίσεων.

Παράλληλα, έχουν απαγορευτεί όλες οι οργανωμένες εκδρομές προς τις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς και όλες οι σχολικές εκδρομές προς το εξωτερικό.

naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *