Κικίλιας: O Τσίπρας δίνει πολιτική κάλυψη σε Ρουβίκωνες και μπαχαλάκηδες

Κικίλιας: O Τσίπρας δίνει πολιτική κάλυψη σε Ρουβίκωνες και μπαχαλάκηδες

Κικίλιας: O Τσίπρας δίνει πολιτική κάλυψη σε Ρουβίκωνες και μπαχαλάκηδες 1

Για ολιγωρία κατηγορεί την κυβέρνηση στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως θα έπρεπε να είχε γίνει αμέσως παράσταση στην αναπληρώτρια γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γκοτμέλερ που βρισκόταν στη χώρα μας ακριβώς τις ημέρες που έγινε το συμβάν, να μεταβεί αμέσως ο Ακόλουθος Αμύνης από την ‘Αγκυρα στην Αδριανούπολη προκειμένου να παρέμβει και θα έπρεπε να να διοριστούν οι καλύτεροι δικηγόροι, προκειμένου να εκπροσωπήσουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μας.

 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τονίζει πως «η άμεση αντίδραση θα έφερνε, ενδεχομένως και καλύτερα αποτελέσματα», ενώ τώρα, όπως λέει, «συρόμαστε σε μια διαδικασία όπου κανείς δε ξέρει πόσο θα διαρκέσει και ποιο θα είναι το αποτέλεσμά της, την ίδια στιγμή που τα παιδιά μας παραμένουν κλεισμένα σε τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας».

 

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η ΝΔ από την πρώτη στιγμή τήρησε σοβαρή, υπεύθυνη, εθνική στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, επισημαίνοντας παράληλα πως η κυβέρνηση ολιγώρησε, εκτιμώντας λάθος, το μέγεθος της κρίσης με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ σε όλες τις μεγάλες εθνικές προκλήσεις, επέδειξαν θεσμική, εθνικά υπεύθυνη στάση, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μικραίνει ασφυκτικά τα όποια περιθώρια συνεννόησης, χρησιμοποιώντας δυστυχώς, και τα εθνικά θέματα για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. «Εμείς επιζητούμε σταθερά και με συνέπεια να είμαστε η παράταξη που ενώνει τους Έλληνες», δηλώνει χαρακτηριστκά.

 

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis ο Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ χαρακτηρίζει «μύθο» το ότι η κυβέρνηση χτυπά τη διαφθορά, τονίζοντας πως «η μεθόδευση την οποία επιχειρούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, είναι a la carte και υποκριτική και έχει ως στόχο την κατασυκοφάντηση και εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων και μόνο χτύπημα στη διαφθορά δεν θυμίζει». Εκτιμά μάλιστα πως «η κυβέρνηση έβγαλε άρον-άρον από το ψυγείο την υπόθεση Novartis, για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, να ρίξει λάσπη στην πολιτική ζωή της χώρας και να μαζέψει τη διαφορά. Δυστυχώς για τον τόπο, την οικονομία και τις προοπτικές της πατρίδας μας, θα πάμε σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας, λάσπης και διχασμού. Τότε, όμως, η κοινωνία που περιμένει στη γωνία, θα δώσει ηχηρή απάντηση στον κ. Τσίπρα».

 

Τέλος, ο κ. Κικίλιας εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης και για την υπόθεση της ασφάλειας του πολίτη τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «δίνει πολιτική κάλυψη σε ρουβίκωνες και μπαχαλάκηδες, που αποτελούσαν μέρος της εκλογικής του πελατείας όταν ήταν κόμμα διαμαρτυρίας του 3% και τώρα τους δίνει σήμα ανοχής στο να βανδαλίζουν και να τρομοκρατούν, καταστρέφοντας δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες». Όπως λέει μάλιστα η χώρα έχει τεράστιο θέμα εσωτερικής ασφάλειας, ξεκαθαρίζει όμως, πως ο ίδιος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *