Κέντρο αποκατάστασης για την ψυχική ασθένεια των gamers στο Λονδίνο

Κέντρο αποκατάστασης για την ψυχική ασθένεια των gamers στο Λονδίνο

Κέντρο αποκατάστασης για την ψυχική ασθένεια των gamers στο Λονδίνο 1

Πριν από δέκα περίπου μέρες, ο ΠΟΥ ταξινόμησε και επισήμως τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια ως ψυχική ασθένεια (gaming disorder). Η αγγλική κυβέρνηση δε θέλει να σπαταλήσει καθόλου χρόνο, καθώς όπως έγινε σήμερα γνωστό θα ανοίξει κέντρο αποκαταστάσης για αυτούς που πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν ως εθισμένοι στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Σύμφωνα με την Guardian, το κέντρο αποκατάστασης αφορά τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια αλλά θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλους τομείς, όπως ο εθισμός στην πορνογραφία, και θα επικεντρωθεί σε ό,τι σχετίζεται με το διαδίκτυο. Να αναφέρουμε πως έχει ήδη συγκεντρωθεί ένα αρχικό ποσό, ενώ αναμένεται η χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού να γίνει μερικώς μέσω του NHS και πιθανώς από φιλανθρωπικούς εράνους.

Για να αναγνωριστεί κάποιος με “gaming disorder” θα πρέπει το το μοτίβο της συμπεριφοράς gaming που είναι τέτοιας φύσης και έντασης ώστε να οδηγεί σε σοβαρή δυστυχία ή σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία της προσωπικής, οικογενειακής, κοινωνικής, εκπαιδευτικής ή επαγγελματικής λειτουργίας ενώ θα πρέπει να έχει διάρκεια το λιγότερο ενός έτους.

[via]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *