Κατεπείγουσα έρευνα για τις συνθήκες αποφυλάκισης Φλώρου ζητά ο Κοντονής

Κατεπείγουσα έρευνα για τις συνθήκες αποφυλάκισης Φλώρου ζητά ο Κοντονής

Κατεπείγουσα έρευνα για τις συνθήκες αποφυλάκισης Φλώρου ζητά ο Κοντονής 1

Κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίστηκε ο Αρ. Φλώρος, καταδικασμένος σε 21 χρόνια κάθειρξη για το οικονομικό σκάνδαλο της Energa-Hellas Power, ζητάει, με παραγγελία του προς τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Μετά την είδηση της αποφυλάκισης του καταδικασθέντος και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ο κ. Κοντονής διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν προς κάθε κατεύθυνση ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής παρήγγειλε, κατ’ άρθρο 30 παρ. 1 ΚΠΔ,( σ.σ ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει δικαίωμα να παραγγέλλει στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κάθε αξιόποινη πράξη) στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν αξιοποίνων πράξεων των οργάνων που πιστοποίησαν την αναπηρία του αποφυλακισθέντος Αριστείδη Φλώρου, που κρατείτο για την υπόθεση “Energa-Hellas Power”».

Η εντολή δόθηκε από τον κ. Κοντονή ο οποίος ζήτησσε να μελετήσει το σχετικό βούλευμα αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου.

Η εισαγγελική έρευνα θα αναζητήσει πιθανά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν το περίφημο πιστοποιητικό αναπηρίας που άνοιξε ουσιαστικά την πόρτα της φυλακής για τον κ. Φλώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Χαλκίδας που διέταξε ήδη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί αν πράγματι ο Αριστείδης Φλώρος πάσχει με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, όπως αναφέρει η βεβαίωση του ΚΕΠΑ.

Η συγκεκριμένη έρευνα διατάχθηκε μετά από την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με την οποία αμφισβητούσε τη βεβαίωση του ΚΕΠΑ σημειώνοντας πως: «Πρωτοετής Φοιτητής της Ιατρικής καταλαβαίνει πως είναι γνωμάτευση κατά παραγγελία προφανώς με αντάλλαγμα ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΩ !!!».

Η βεβαίωση του ΚΕΠΑ ήταν άλλωστε το «κλειδί» της αποφυλάκισης καθώς με βάση τις τροποποιήσεις του άρθρου 110Α του ΠΚ, γίνεται υποχρεωτικά δεκτή (είναι δηλαδή ουσιαστικά ανέλεγκτη) από τους δικαστές. Η αμφισβήτηση εκ μέρους του αναπληρωτή υγείας έδωσε το δικαίωμα στον εισαγγελέα να διατάξει έρευνα.

Στην παραγγελία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζητεί να διερευνηθεί αν στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν τελεστεί τα αδικήματα της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας) , «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρ. Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος των γιατρών του ΚΕΠΑ .Παράλληλα παραγγέλλει ειδική πραγματογνωμοσύνη από ανεξάρτητο ειδικό πραγματογνώμονα στον Φλώρο για να πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη αναπηρίας και σε ποιο ποσοστό φτάνει αυτή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *