Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών από τον 70χρονο ταχυδρομικό στη Ζάκυνθο

Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών από τον 70χρονο ταχυδρομικό στη Ζάκυνθο

Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών από τον 70χρονο ταχυδρομικό στη Ζάκυνθο 1

Την προφυλάκιση του 26χρονου που ομολόγησε ότι δολοφόνησε το βράδυ της Κυριακής 27ης Μαΐου τον 70χρονο πατέρα του, στην άκρη του δρόμου, στην περιοχή Αη Λιάς Βολιμών Ζακύνθου, αποφάσισαν μετά την πολύωρη απολογία του, εισαγγελέας και ανακριτής, με αρκετό κόσμο να βρίσκεται έξω από τα δικαστήρια, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στον δράστη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 26χρονος ανέφερε πως το κίνητρό του, ήταν κακοποίηση του, σεξουαλική και όχι μόνο, όπως και των δύο ανήλικων ετεροθαλών αδελφιών του, ενός 7χρονου αγοριού και ενός 10χρονου κοριτσιού καθώς και της μεγαλύτερης ετεροθαλούς αδελφής του.

Να σημειωθεί, ότι, στην ανακριτική διαδικασία και πριν την ομολογία του 26χρονου, έδωσαν κατάθεση, ένας συμπολίτης μας, ο οποίος έχει κάνει ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και η μεγαλύτερη ετεροθαλής αδελφή του, ενώ μετά το τέλος, της όλης διαδικασίας και αφού ήταν γνωστή η απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, ο δικηγόρος του δράστη, έκανε λόγο για μια συγκλονιστική ομολογία, από την οποία αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί του, (για συνεχή και εντεινόμενη βάναυση συμπεριφορά που έφτανε στα όρια της ασέλγειας από το θύμα του φονικού), προσθέτοντας πως το τελευταίο διάστημα δεχόταν φοβερές πιέσεις και απειλές από τον πατέρα του, προκειμένου να κάνει πολύ σκληρά πράγματα, σε σχέση με την επιστροφή του ιδίου, της μητέρας του και της μεγαλύτερης αδελφής του, στο σπίτι του 70χρονου.

Τέλος, να αναφερθεί ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου και η μητέρα του δράστη είχε υποστεί την ανάρμοστη συμπεριφορά του 70χρονου και μάλιστα όταν κάποια στιγμή τέθηκε θέμα να προβεί σε σχετική καταγγελία, δεν προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, αφού απειλήθηκε από τον σύζυγό της.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι:

Τον Σεπτέβριο του 2009 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» για την έντονη σωματική κακοποίηση των 2 ανήλικων παιδιών της οικογένειας (ηλικίας 2,5 ετών & 6 μηνών) καθώς και για την παραμέλησή τους. Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνήσει την υπόθεση ωστόσο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν έλαβε ποτέ πληροφορίες για την έκβασή της

Τον Σεπτέμβριο του 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε μια κλήση για τα ίδια παιδιά αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ζακύνθου για την κλήση αλλά και για την καταγγελία του 2009 και η απάντηση ήταν ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο. Με βάση την καταγγελία του 2009, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την κοινωνική έρευνα της Πρόνοιας στην οποία αναφερόταν ότι η οικογένεια χρήζει συστηματικής κι επισταμένης διερεύνησης από αρμόδια υπηρεσία. Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει καταθέσεις κι επιπλέον έχει ενημερωθεί το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Τον Αύγουστο του 2017 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε νέα καταγγελία για την έντονη παραμέληση των ίδιων παιδιών. Ενημερώθηκε άμεσα, τηλεφωνικώς και γραπτώς, η Εισαγγελία όπου επισημάνθηκαν όλες οι προηγούμενες ενέργειες και καταγγελίες.

Για ακόμα μια φορά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να διερευνεί τις καταγγελίες που λαμβάνει. Οι μόνοι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε καταγγελία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *