Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων 40 ετών για τις οικονομίες της Ν. Ασίας

shutterstock

Η Ινδία και άλλες χώρες της Νότιας Ασίας είναι πιθανόν να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα.

Η περιοχή της Νότιας Ασίας, που περιλαμβάνει οκτώ χώρες, είναι πιθανόν να καταγράψει οικονομική ανάπτυξη 1,8% με 2,8% φέτος, πολύ χαμηλότερα από το 6,3% που προβλεπόταν πριν από έξι μήνες, σημειώνει η Παγκόσμια Τράπεζα στην έκθεσή της South Asia Economic Focus.

Η οικονομία της Ινδίας, η μεγαλύτερη στην περιοχή, αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% έως 2,8% για το οικονομικό έτος που ξεκίνησε την 1η Απριλίου. Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμούσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωνόταν στο 4,8% με 5% για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Η Παγκόσμια Τράπεζα προέβλεψε επίσης ότι η Σρι Λάνκα, το Νεπάλ, το Μπουτάν και το Μπαγκλαντές θα καταγράψουν σημαντική επιβράδυνση στην οικονομική τους ανάπτυξη. Τρεις ακόμα χώρες -το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και οι Μαλδίβες – αναμένεται να υποχωρήσουν σε ύφεση, σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *