«Γονάτισε» τον αθλητισμό της Ισπανίας η πανδημία του κορονοϊού

«Γονάτισε» τον αθλητισμό της Ισπανίας η πανδημία του κορονοϊού

«Γονάτισε» τον αθλητισμό της Ισπανίας η πανδημία του κορονοϊού 1

Πολύπλευρα και μεγάλης έκτασης είναι τα προβλήματα που προκάλεσε στην οικονομία της Ισπανίας η πανδημία του κορονοϊού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο αθλητισμός, ο οποίος είναι μια από τις «βαριές» βιομηχανίες της ιβηρικής χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, το σαρωτικό πέρασμα του ιού θα προκαλέσει απώλειες 4,616 δισ. ευρώ το 2020 στον ισπανικό αθλητισμό. Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης των αρμόδιων Αρχών της χώρας, μεταξύ των οποίων και του Ανώτερου Αθλητικού Συμβουλίου (CSD).

Η μελέτη περιλαμβάνει 631 αθλητικές οντότητες και καλύπτει 4,3 εκατομμύρια άτομα, εκ των οποίων το 86,6% του δείγματος εξέφρασε μια πολύ αρνητική ή αρνητική αντίληψη για την επίδραση της COVID-19 στον αθλητισμό, όπως αναφέρει η ισπανική ιστοσελίδα lajugandafinanciera.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι συμμετέχουσες αθλητικές οντότητες αναμένουν έσοδα 11,9 δισ. ευρώ το 2020, αλλά εκτιμάται πως θα κλείσουν το έτος με 7,4 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μείωση 38,5% και απώλειες 4,616 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι επαγγελματίες αθλητές θα γνωρίσουν απώλεια εισοδήματος 31%, ενώ οι ισπανικές Αθλητικές Ομοσπονδίες θα υποστούν απώλειες 57,4%.

«Είναι δυσάρεστα δεδομένα, αλλά μας βοηθούν να γνωρίσουμε την πραγματικότητα στην οποία θα εργαστούμε. Εάν πάντως μπορεί να ειπωθεί κάτι για τον αθλητικό τομέα, είναι ότι βγαίνει από αυτήν την κρίση, από αυτό το μέρος της κρίσης, ισχυρότερος και πιο ενωμένος από ό,τι εισήλθε. Και αυτός είναι ένας καλός οδηγός για την αντιμετώπιση του πιο άμεσου μέλλοντος σε καλύτερες συνθήκες και για την καταπολέμηση των οικονομικών προβλημάτων», είπε η υπουργός Αθλητισμού της Ισπανίας, Ιρένε Λοθάνο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται τέλος ότι, όπως φαίνεται στη μελέτη, μόνο το 14,1% του ενεργού πληθυσμού σταμάτησε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τις αθλητικές του συνήθειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *