Γιατί αυτοί που πρέπει να αναλαμβάνουν τις ηλεκτρολογικές βλάβες είναι οι ηλεκτρολόγοι;

giati-ayti-analamvanoyn-ilektrologikes-vlaves-einai-i-ilektrologi-1

Γιατί αυτοί που πρέπει να αναλαμβάνουν τις ηλεκτρολογικές βλάβες είναι οι ηλεκτρολόγοι;

Ο αόρατος αρωγός της καθημερινότητάς μας είναι και το ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε την ζωή μας χωρίς την ύπαρξη του ηλεκτρικού ρεύματος. Τα περισσότερα από όσα κάνουμε με ευκολία θα αποτελούσαν βουνό και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μέσω αυτού του άρθρου εφόσον η τεχνολογία του διαδικτύου δεν θα υπήρχε καν.

Τα προβλήματα με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού ή της επιχείρησής μας ερχόμαστε σε πραγματικά πολύ δύσκολη θέση και θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε με αμεσότητα αλλά και αποτελεσματικότητα.

Εμείς συμβουλευτήκαμε τους ειδικούς και συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο όλες εκείνες τις βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει κάποιος για να αντιληφθεί την ύπαρξη κάποιου ηλεκτρολογικού προβλήματος αλλά και κάποιες βασικές συμβουλές έτσι ώστε να είστε σε θέση να προφυλάξετε τον εαυτό σας αλλά και τους αγαπημένους σας ανθρώπους.

Γιατί δεν πρέπει να ασχολείσαι με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις

Πολλές φορές ο άνθρωπος είτε υπερτιμώντας τις δυνάμεις του είτε υποτιμώντας την έκταση ενός προβλήματος επιχειρεί μόνος του να επιλύσει κάποιο ζήτημα που έχει προκύψει με τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του σπιτιού του ή του εργασιακού του χώρου με αποτέλεσμα να κάνει λάθη τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικά προβλήματα. Για να δούμε όμως ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που συμβαίνουν σε αυτές τις περιπτώσεις:

  1. Τοποθέτηση πολύ μεγάλων ή πολύ μικρών καλωδίων. Εάν δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι αυτό που χρειαζόμαστε τότε μπορεί να κάνουμε λάθος και να τοποθετήσουμε πιο κοντά καλώδια ή πιο μακρυά με αποτέλεσμα και στις 2 περιπτώσεις να έχουμε απώλειες και κακή σύνδεση.
  2. Τοποθέτηση πρίζας χωρίς να βιδωθεί σωστά. Εάν η πρίζα δεν τοποθετηθεί σωστά και είναι χαλαρή οι επιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ μεγάλες καθώς θα μπορούμε από αυτό να προκληθεί μέχρι και πυρκαγιά.
  3. Τοποθέτηση καλωδίων με λάθος τρόπο. Εάν τα καλώδια στην διασύνδεση μιας πρίζας ή μιας συσκευής δεν τοποθετηθούν σωστά τότε οι κίνδυνοι για πυρκαγιά ή ηλεκτροπληξία είναι πάρα πολύ μεγάλοι.

Ποιες είναι οι πιο συχνές ηλεκτρολογικές βλάβες;

Οι εξειδικευμένοι ηλεκτρολόγοι Αθήνα αριθμούν τις πιο συχνές ηλεκτρολογικές βλάβες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση και τις παρουσιάζουμε σε εσάς στην λίστα που ακολουθεί:

  • Βλάβη με τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Σε αυτή την περίπτωση συνήθως είναι δυνατό να αντιληφθούμε το πρόβλημα από το γεγονός ότι το νερό δεν ζεσταίνεται ή κάνει πάρα πολύ χρόνο προκειμένου να ζεσταθεί.
  • Βλάβη με το ρεύμα. Δεν λειτουργεί καμία συσκευή στο σπίτι μας, ούτε ανάβουν τα φώτα, ενώ στην γειτονιά δεν έχει παρατηρηθεί κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα.
  • Βλάβη πρίζας. Μια πρίζα του σπιτιού δεν δίνει ρεύμα γιατί έχουν αποσυνδεθεί τα καλώδια ή πρέπει να φροντίσουμε η πρόζα να εφαρμόσει στον τοίχο ώστε να μην είναι εκτεθειμένα τα καλώδια.
  • Βλάβη με τα φώτα που τρεμοπαίζουν. Αν η ένταση στα φώτα αυξομειώνεται ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την τάση της ΔΕΗ στο τετράγωνο στο οποίο μένουμε, τότε μάλλον αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει καλή σύνδεση των καλωδίων.
  • Βλάβη με τον ηλεκτρολογικό πίνακα. Συνήθως αυτού του είδους τα προβλήματα γίνονται αντιληπτά λόγω τις μυρωδιάς ψαρίλας που φαίνεται να έρχεται από τον πίνακα. Εάν επιδιώκουμε την ασφάλεια τη δική μας και των αγαπημένων μας προσώπων τότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να καλέσουμε κάποιον ηλεκτρολόγο.
  • Βλάβη με την τηλεφωνική γραμμή. Τα προβλήματα στην ποιότητα των τηλεφωνικών κλήσεων μπορεί να οφείλονται και στην κακή σύνδεση των καλωδίων ή και κάποια φθορά στα καλώδια.
  • Βλάβη με το τηλεοπτικό σήμα. Είναι καλύτερα η τοποθέτηση της κεραίας να γίνεται από εξειδικευμένους τεχνικούς και όχι από κάθε ερασιτέχνη που νομίζει πως είναι σχετικός. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε το ρητό που λέει: Η ημιμάθεια είναι χειρότερη και από την αμάθεια!

Αντιμετωπίστε τώρα τις ηλεκτρολογικές βλάβες;

Ο καλύτερος και πιο αξιόπιστος τρόπος για να αντιμετωπιστεί κάποια βλάβη με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ενός σπιτιού ή μιας επιχείρησης είναι να καλέσουμε κάποιον ειδικό ηλεκτρολόγο.

Εμείς σας προτείνουμε την ηλεκτρονική πλατφόρμα τεχνικής υποστήριξης 24 τεχνικοί μέσα από την οποία μπορείτε να βρείτε περισσότερες από 40 ειδικότητες τεχνικών με διαθέσιμα συνεργεία 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Δείτε περισσότερα για τις ηλεκτρολόγο στην Αθήνα:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.