Έτσι θα περάσετε πιο γρήγορα από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο – News.gr


Οι έξι συμβουλές από ειδικό ταξιδιών

Οι ουρές στο αεροδρόμιο, κατά την διάρκεια που ελέγχου των αποσκευών είναι τεράστιες και ιδιαίτερα τις περιόδους των διακοπών.

Ο Τσαρλς Στιούαρτ, διευθυντής του eurochange, έδωσε έξι συμβουλές για το πώς μπορεί κάποιος να περάσει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα από έλεγχο χωρίς να χρειαστεί να περιμένει.

Αυτές είναι οι εξής:

1) Υπολογίστε ποιο είναι το επιτρεπόμενο όριο βάρους των αποσκευών και διαχωρίστε τα υγρά σας

Ο Στιούαρτ πιστεύει ότι είναι πάντα χρήσιμο να εξετάζετε τα μέτρα ασφαλείας του αεροδρομίου εκ των προτέρων, ώστε να μην κουβαλάτε χωρίς λόγο κάτι που δεν επιτρέπεται καθώς περνάτε από την ασφάλεια.

«Συχνά, τα υγρά στη χειραποσκευή σας πρέπει να είναι κάτω από τα 100 ml, αυτό περιλαμβάνει αποσμητικά, καλλυντικά, αρώματα, ακόμη και νερό, και πρέπει να μεταφερθούν σε μια διάφανη σακούλα», είπε.

Ο Στιούαρτ προτείνει επίσης να χωρίσετε τα υγρά σε μια μικρή τσάντα ταξιδιού για εύκολη πρόσβαση στον έλεγχο χωρίς να ταλαιπωρήστε ανοίγοντας τσάντες και βαλίτσες.

2) Προετοιμάστε σωστά τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας για την πτήση

Ο Στιούαρτ αναφέρει πως το να φοράτε πράγματα όπως ζώνες, ρολόγια, ρούχα με μεταλλικό υλικό και κοσμήματα είναι πράγματα που θα σας πουν να βγάλετε πριν περάσετε από ανιχνευτές μετάλλων. Έτσι, για να μειώσετε τον χρόνο προτιμήστε να φοράτε όσο το δυνατόν λιγότερα από αυτά, ή να τα έχετε μαζεμένα σε μια τσάντα, ώστε να μην χρειαστεί να τα βγάζετε ένα ένα.

«Όχι μόνο αυτό, εάν φοράτε ένα βαρύ παλτό ή παπούτσια με χοντρές σόλες, πιθανότατα θα σας πουν να τα βγάλετε. Επομένως, αν μπορείτε, δοκιμάστε να φοράτε πρακτικά παπούτσια που είτε μπορούν εύκολα να βγουν ή να μην έχουν μεγάλες σόλες», πρόσθεσε.

3) Να έχετε την κάρτα επιβίβασής σας σε ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο

«Η σύγχρονη τεχνολογία έχει κάνει τη διαδικασία check-in πιο εύκολη από ποτέ, καθώς μπορείτε πλέον να περάσετε από τις πύλες χρησιμοποιώντας το smartphone σας. Η λήψη της κάρτας επιβίβασής σας και η προσθήκη της στο εικονικό πορτοφόλι του smartphone σας είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρόνο στο αεροδρόμιο», είπε.

Ο Στιούαρτ προτείνει επίσης να έχετε το τηλέφωνό σας καλά φορτισμένο και να έχετε φορτιστή για να μπορείτε να το φορτίζετε στο αεροδρόμιο.

4) Περάστε από έλεγχο τις αποσκευές σας πολύ πριν την πτήση

«Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες ανοίγουν το check-in των χειραποσκευών τους περίπου δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση της πτήσης, αφήνοντας άφθονο χρόνο για να περάσετε από την ασφάλεια και να επιβιβαστείτε στην πτήση σας», είπε.

5) Σχεδιάστε την καλύτερη διαδρομή προς το αεροδρόμιο

Αν δεν είχατε ταξιδέψει από τότε την πανδημία κι έπειτα, ο Στιούαρτ τονίζει πως «ίσως να είχατε ξεχάσει πώς να φτάσετε στο αεροδρόμιο».

Για να μην το αντιμετωπίσετε αυτό, προτείνει να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας προτού έρθει η ώρα να πάτε και να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για ταξιδιωτικές ενημερώσεις.

6) Φροντίστε να έχετε κάνει συνάλλαγμα (αν χρειάζεται) εκ των προτέρων

Ο Στιούαρτ το προτείνει αυτό για «να αποφευχθούν οι ακριβές τιμές από παρόχους στο αεροδρόμιο».

Σχετικά Tags

αεροδρόμιο

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.